Tu, vrei ?!
Făina se cernea prin sită, creând un praf ce trimitea cu gândul la cele mai frumoase poveşti de iarnă.
Pe masă, răzătoarea încă păstra aroma lămâii, împărtăşind generos mirosul cu cei din încăpere.
Cuptorul emana căldură, iar aroma untului îţi alinta simţurile.
Mâncarea, uneori este hrană, simplu aliment nutritiv, alteori este iubire, împărtăşire, jind, plăcere, tihnă, însă mereu, un prilej de a sărbători viaţa.
Îşi sufleca mânecile pentru a începe să frământe aluatul pentru următoarea delicatesă-tarta Quiche Lorraine…
VISĂTORUL DIN TINE
Se întâmplă ca viaţa să ne poarte paşii prin locuri neaşteptate, să ne devieze de pe drumul stabilit, tocmai pentru a ne oferi măreţie destinului.
Ajunsă cu o bursă Erasmus în Franţa, nici nu îşi imagina cum, acolo, pe tărâmul produselor agricole, al brânzeturilor şi al gastronomiei de calitate, viaţa ei va căpăta o cu totul altă direcţie decât cea planificată. Şi bine a fost că a fost aşa!
Aşadar, pentru ca noi să avem acum cea mai gustoasă tartă franţuzească în Cluj-Napoca, a trebuit ca Ioana Mărginean Bud să ajungă în Franţa, Nantes.
Şederea de acolo, cu locuri grandioase prin simplitate, oamenii cu rutina lor- ce oferă o eleganţă cotidianului, manierismul, mirosurile îmbietoare, au trezit dorinţa de a deschide la un moment dat, un mic bistro, cochet, dar care să aducă bucurie prin produsele sale.
ALEGERI CU SUFLETUL
Dar, ce te faci când o simplă idee ivită parcă de nicăieri, devine un ideal şi, trebuie să alegi între a-ţi continua viaţa conform planului avut sau al unui vis ce te-ar împlini ?
Povestea Ioanei a devenit un exemplu al curajului de a-ţi urma vocea interioară şi de a contura din vis, o realitate.
Fost director de marketing în două companii germane multinaţionale, Ioana alege cu inima, drumul antreprenoriatului, iar, cu două programe de finanţare, ambiţie, viziune şi răbdare, Á la Tarte devine conceptul mult visat.
Pe principul puţin şi bun, Ioana adună elemente decorative care să ne transpună în minunata Franţă–lavandă, grinzi masive şi obloane mereu deschide.
Pentru că a înţeles importanţa păstrării convivialităţii, a împărtăşirii, doreşte să o transmită tuturor celor care îi degustă produsele.
Întrucât consideră că fiecare alegere poate crea peisajul vieţii mult dorit, Ioana aminteşte de respectul meselor culturii franceze, Raclette şi Crepes & Galletes Bretonnes fiind câteva dintre acţiunile desfăşurate în cadrul conceptului Á la Tarte, pentru susţinerea meselor luate împreună.
Prin simplitatea ingredientelor şi utilizarea legumelor şi fructelor de sezon pentru crearea tartelor franţuzeşti, se dezvăluie crezul Ioanei, calitate, nu cantitate.
Ioana este un om fericit, care a crezut că poate şi a reuşit.
Deşi visul ei părea insurmontabil pentru cei din jur, Universul a găsit o cale, pentru că el, iubeşte oamenii curajoşi.
Crearea acestui concept dovedeşte că noi suntem cei ce deţinem controlul asupra vieţii şi, oricând, putem schimba direcţia cârmei.
O mică sclipire, un gând, o idee, te poate conduce acolo unde trebuie să ajungi-pentru a fi lumină pentru cei din jur.
Că a făcut alegerea bună, o confirmă numărul tartelor pregătite în cuptor, numărul mare de persoane ce le consumă, precum şi menţiunea bistro-ului în ghidul turistic francez Routard.
Gurmandă şi pasionată de gastronomie, i-ar plăcea să gătească alături de Eric Kayser, unul dintre cei mai renumiţi brutari francezi.
CINE NU VREA O BUCATĂ DE FERICIRE ?
Un loc în care francezii afirmă că savurează o tartă mai gustoastă ca la ei acasă, Á la Tarte, confirmă calitatea oraşului şi a cetăţenilor care îl ocupă-vizionari, creativi şi antreprenori curajoşi.
Spaţiul mic, intim, ne face să apreciem importanţa persoanei din faţa noastră, şi nu a locului în sine, a produsului pe care îl savurăm, precum şi calitatea clipei prezente.
Mâncarea creează şi întăreşte legăturile cu noi înşine, dar şi cu cei din jur, atât când o preparăm, cât şi când o consumăm.
Şi pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, cei de la Á la Tarte ne păstreză ancoraţi în realitate cu cele mai ispititoare arome ale fursecurilor şi patiseriei franţuzeşti.
Totul devine mai bun când este împărtăşit.
Cu o tartă în mână, paşii pe străzile oraşului, ne vor umple de fericire. Nu mă credeţi ?!
Daţi o fugă pe acolo. www.latarte.ro
Până data viitoare, gânduri senine şi curaj.
Gyorgydeak Patricia©
- Bilet spre MARTE, prin FICȚIUNE - 10 sept. 2024
- Perioada de Probă: O Fereastră de Oportunități și Provocări - 20 aug. 2024
- Cum Influențează Preavizul Viitorul Tău Profesional? - 15 iul. 2024