EvenimenteIndia Sutra la Cluj Napoca

India Sutra la Cluj Napoca

Pe 26 ianuarie, India celebrează Ziua Republicii. Tot pe 26 ianuarie (luni), Cluj Center for Indian Studies (Centrul Clujean pentru Studii Indiene) ne dă întâlnire la primul eveniment de excepție pe care îl găzduieşte în acest an.

La un ceai masala, patru clujence îndrăgostite de India vor face o incursiune în lumea fascinantă a vedelor şi, dincolo de ea, în India lor.
Dacă vă întrebaţi ce înseamnă India Sutra…?! Ei bine, India e…India, iar Sutra înseamnă colecţie de aforisme sau cuvinte cu înaltă încărcătură…Aşadar aforisme, sfaturi şi trăiri despre India. Care sunt cuvintele cu care vor veni la eveniment invitatele speciale: Hanna Bota, Roxana Cosma şi Iudita Pelea, putem afla luni, la un masala chai, în Sala Muşlea de la BCU, începând cu ora 13:00.

Aşa cum vă spuneam, evenimentul este unul girat de Centrul de Studii Indiene, deschis la sfârşitul anului trecut, graţie perseverenţei şi chiar încăpăţânării, aş putea spune, a Mihaelei Gligor (cercetător ştiinţific în cadrul Academiei Române, filiala Cluj, autoarea volumului „Mircea Eliade. Anii tulburi.1932–1938”).

Povestea ei aţi putut-o citi pe site-ul nostru, în articolul publicat în 10 Decembrie: „O carieră de succes datorată lui Eliade”.

Aşadar, ne întâlnim luni, ca să ascultăm poveşti cu şi despre India!

 

Angel

Mai Multe

More article