EvenimenteMicii bicicliști sunt așteptați la concurs

Micii bicicliști sunt așteptați la concurs

Tot mai multe persoane preferă bicicleta ca mijloc de transport, în special urban. Tot mai mulți părinți își învață copiii că mersul pe bicicletă este sănătos pentru organism și sigur pentru natură. Și, așa, bicicleta devine un must încă de la vârstele cele mai fragede.

Nu ajunge, însă ca cel mic să aibă bicicletă și să știe să mergă pe ea. De aceea, Asociația ”Clujul pedalează” a pregătit în 2015, 3 evenimente dedicate micilor bicicliști.

Așadar, sunteți invitați sâmbătă, 24 ianuarie, la prima etapă din 2015 a competiției ”Micul biciclist și siguranța lui” care se va desfășura în incinta Polus Center din Florești. Din păcate pentru cei mai mici de 6 ani, la această competiție sunt invitați să participe copiii cu vârsta între 6 și 17 ani, care vor putea lua parte și la o lecție despre regulile de circulație, vizavi de magazinul Hervis, în zona food- court.

Mulți părinți își pun întrebări cu privire la vârsta potrivită a copilului pentru …mersul pe bicicletă. Specialiștii spun că nu există o regulă în acest sens. Unii copii încep mai greoi să meargă și, astfel vor fi pregătiți să se urce pe o bicicletă, puțin mai târziu.

În general, predarea mersului pe bicicletă se face între 3 și 6 ani. Unii copii învață foarte natural mersul pe bicicletă, iar altora le este puțin mai greu. Totul depinde numai de dezvoltarea fizică și mentală a copilului și de nivelul său de confort. Cel mai important, la învățatul cu bicicleta, ca de altfel la orice activitate cu cel mic, este să știi să captezi o doză mare de interes din partea lui. Păstrează momentele distractive chiar dacă nu merge totul perfect de la început.
Și odată învățat, mersul pe bicicletă nu se mai uită.

Dacă vă doriți să petreceți câteva ore pline de acțiune împreună cu micuțul sau micuța…startul concursului organizat de Clujul Pedalează se va da la ora 11:00.  Nu vă faceți griji dacă nu v-ați înscris pe site-ul clujulpedaleaza.ro. Puteți procesa înscrierea la fața locului, cu o oră înainte de începerea competiției…de la 9 până la 10,30. Tot atunci participanții la competiție vor primi și numerele de participare.

Toți participanții sunt obligați să poarte cască de protecție și vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal.

Asociația ”Clujul Pedalează” are în vedere pentru anul în curs și alte concursuri pentru copii, primul dintre acestea va avea loc în 21 februarie 2015 la Salina Turda, iar următorul, în 7 martie 2015, la Polus Center.

Mai Multe

More article