Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiFresh ȋn Cluj: The Beard-Mobile by Beard Brothers

Fresh ȋn Cluj: The Beard-Mobile by Beard Brothers

Dac-aş fi fost băiat, mi-aş fi lăsat barbă şi atunci aş fi putut şi eu să spun că fac lucrurile, la propriu, “pe barba mea”. Dar cum sunt o simplă fată, nu pot face asta decât la figurat. Şi să-i admir pe bărboşii care au luat taurul de coarne şi s-au decis să facă tot ce le stă ȋn putere pentru a oferi zâmbete ȋn stânga şi ȋn dreapta.

De vreo câţiva ani, cei de la Beard Brothers, căci ăsta le e numele de botez, vin cu tot felul de idei faine şi treburi mişto pentru comunitatea clujeană. Scopul lor este acela de a ajuta, a ȋncerca să schimbe mentalităţi şi de a sparge stereotipuri. O fac prin paşi mici, dar siguri. Asta se vede ȋn toate proiectele pe care le fac.

Recent, şi-au lansat cea mai nouă iniţiativă, care deja prinde aripi. Vorbim despre primul taxi comunitar clujean, pe numele lui The Beard Mobile, care e ȋn regim gratuit şi se adresează ȋn special persoanelor cu dizabilităţi. Maşina circulă deja de câteva săptămâni, iar până acum a făcut deja peste patruzeci de curse.

Ideea le-a venit acum ceva timp, ȋn cadrul unei şedinţe, când auziseră de povestea unor bucureşteni care ȋşi dedicau timpul liber pentru acest lucru. Era un lucru ce ȋi lipsea Clujului deşi, cel puţin ȋn teorie, orice firmă de taxi este obligată prin legislaţie să aibă cel puţin o maşină pentru persoanele cu dizabilităţi. Transportul ȋn comun este adaptat pentru nevoile acestor persoane, doar că, din păcate, de multe ori e atât de multă lume ȋn ele ȋncât e prea complicat.

Este destul de greu pentru aceşti oameni să se deplaseze. Asta o spune fiecare dintre ei şi asta au văzut şi cei de la Beard Brothers. Aceste persoane sunt la fel ca noi, sunt oameni absolut normali care poate nu au avut norocul pe care l-au avut unii. Dar asta nu ȋi opreşte să ȋşi trăiască viaţa la maxim, la fel cum nici noi nu ar trebui să o facem. Oamenii aceştia sunt, deseori, mai veseli decât mulţi alţii – iar asta vine tocmai din ambiţia lor, aceea de a merge mai departe indiferent de obstacol.

Aşadar, jos pălăria, Beard Brothers şi… la mai multe!

Chiar dacă bărboşii vor face orice ca să vă ajute, rugămintea lor e să comandaţi Beard-Mobilul cu cel puţin 24 de ore ȋnainte. Şoferi sunt mulţi, dorinţă de ajutor este berechet, dar maşina rămâne doar una.

Detalii găsiţi aici, iar numărul de telefon ȋl aveţi inserat ȋn articol. Deci, dacă ştiţi o persoană care are nevoie de Beard-Mobil, daţi informaţia mai departe! Peace!

1 COMENTARIU

  1. Vezi ca au ceva si The Sisterhood, divizia de fete din cadrul asociației Beard Brothers

Comments are closed.

Mai Multe

More article