Pentru că tot vin sărbătorile, azi vă propun o rețetă ultra rapidă, ușoară și de sezon dar prezentată într-un mod apetisant.
Ingrediente:
Un pachet aluat foietaj din comerț
4-5 mere roșii
2 pumni nucă măcinată
1 borcan gem de caise
Scorțișoară după gust
Sucul de la o lămâie
Întâi de toate să vorbim despre modul în care am ales să prezentăm acest dulce. Puteți la fel de bine să lăsați foietajul în formă dreptunghiulară și să puneți merele la voia întâmplării, dar eu zic să dedicăm 20 de minute extra și să facem să arate ca și o tartă extrem de apetisantă.
Pentru aceasta, vom folosi o forma rotundă de copt. O ungem cu puțin ulei și apoi o tapetăm cu făină albă și așezăm cu grijă aluatul de foietaj în ea. Întindem gemul de caise pe toată suprafața, presărăm nucă măcinată și scorțișoară după gust.
Tăiem merele în jumătate, le curățăm și le tăiem felii subțiri. Le punem toate într-un bol cu apă și sucul de la o lămaie și le introducem în cuptorul cu microunde 5 minute să se înmoaie puțin.
Apoi le strecurăm bine de apă și le aranjăm una câte una în formă ca și în imaginea de mai jos. Mai presărăm puțină scorțișoară deasupra și introducem tava la cuptor la 225 grade timp de 20 -30 min sau până vedeți că este rumenit aluatul.
Lăsați să se răcească și savurați! De sezon, apetisantă, ușor de făcut și extraordinar de bună! Ideală pentru a vă primi invitații sau a vă îndulci duminicile.
Cu drag, Giovanna
- Poveste cu miros de clor - 21 apr. 2020
- Un semn de carte mai valoros decât cartea? - 24 mart. 2020
- Iubește gătind - 28 feb. 2020