Poveşti de binePoveşti cu mâncareUn Halloween înspăimântător de dulce

Un Halloween înspăimântător de dulce

Pentru că se apropie din nou Halloween-ul, m-am gândit să vă arăt cum să decoraţi câteva brioşe într-un mod  terifiant de simplu.

Ce aveţi nevoie?

Brioşe, cumpărate sau făcute de voi în casă

Fondant sau pastă de zahăr

Colorant gel : bej, roşu, albastru, negru

Miere de albine

Amidon

Cacao

Ce aveţi de făcut? Nimic complicat!

Am să vă explic 2 modele, şi am să încep cu cel mai simplu dintre ele: creierul uman.

giovana-2

Coloraţi o bucată de fondant alb în culoarea roz, adăugând cu ajutorul unei scobitori foarte puţin colorant roşu. Masaţi bine fondantul, apoi rulaţi pe masă cu palmele şnururi grosuţe. Nu vă îngrijoraţi dacă vă rămân urmele degetelor pe el. Este bine şi aşa! Apoi, începând din marginea brioşei, îl tot îndoiţi până când aveţi formată o emisferă.  Faceţi acelaşi lucru şi pe partea cealaltă.

Ca să evidenţiem mai bine cele două emisfere marcăm cu spatele cuţitului o dungă între ele. Cu o pensulă subţire pictăm cu roşu printre îndoiturile formate. Eu am folosit un colorant pudră, dar puteţi folosi acelaşi colorant utilizat la colorarea fondantului.

A doua propunere sunt ochii însângeraţi.

giovana-3

Aici avem puţin mai mult de lucru dar la fel de simplu totul.

  1. Întâi de toate formăm din fondant alb bile şi le rezervăm. Colorăm foarte puţină pastă în albastru şi decupăm cerculeţe pentru irisul ochilor. Puteţi folosi capacul unei carioci groase. Apoi coloraţi puţin fondant negru şi între degete aplatizaţi pupilele. Cu ajutorul unei pensule şi puţină apă lipiţi cercurile pe bila albă.
  2. Colorăm fondantul crem, îl întindem pe masă şi decupăm cercuri puţin mai mari decat brioşa. Pentru aceasta puteţi folosi decupatoare cerc sau un pahar. Puneţi puţină apă pe marginea interioară a cercurilor şi lipiţi fondantul de brioşă. Cu ajutorul unui cuţit faceţi o tăietură în mijlocul cercului, prindeţi cu degetele, lărgiţi şi ridicaţi usor fondantul, pentru a face loc ochilor.
  3. Îmbibaţi puţin vârful unei scobitori în colorant roşu şi trasaţi dunguliţe pe bila alba.
  4. Cu o pensulă şi puţină pudră de cacao prăfuiţi în jurul ochilor. Eu am murdărit şi cu puţin colorant negru.
  5. Cu două linguri de miere, 3 de amidon şi puţin colorant roşu facem puţin sânge roşu „delicios” şi cu grijă picurăm cantităţi mici în jurul ochilor.

 

Celui de al treilea model de brioşă, rana deschisă, nu i-am facut poze step by step, dar sunt convinsă că veţi şti să le faceţi fără instrucţiunile mele.

giovana-1

Vă doresc să aveţi un Halloween înfricoşător de dulce.

Cu drag, pentru voi,

Giovanna

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)

Mai Multe

More article