Poveşti de binePoveşti cu mâncareDeserturi pe care și le permit doar milionarii

Deserturi pe care și le permit doar milionarii

Desertul este preferatul multora dintre noi…Recunosc, sunt o iubitoare de dulciuri și în special de prăjiturile mamei mele, care, credeți-mă sunt delicioase. Niciodată nu m-am întrebat cât aș fi dispusă să platesc pentru această plăcere vinovată. Ei bine, sunt unii oameni care pentru ceva dulce ar plăti sute de dolari și, ca să vă conving, am făcut un top al celor mai scumpe deserturi din lume.

Dome’s Truffe Ice

Este în meniul unui restaurant din Bangkok care se numește Mezzaluna. Are înghețată de trufe Perigord în straturi, este acoperit cu ciocolată și foiță de aur. Întregul desert este îmbăiat în cognac Moet Tres Vieille Grande Champagne N 7.

Preț  200 dolari

Golden Opulent Sunday

Este unul dintre cele mai scumpe din lume. Conține înghețată de vanilie de Tahiti îmbibată cu vanilie afumată de Madagascar și acoperit cu o foiță de aur de 23 de karate. Se mănâncă cu o linguriță de aur alături de o porție de caviar dulce. Se servește în New York, la restaurantul Serendipity 3.

Preț  1.000 de dolari

Sultan’s Golden Cake

Acoperit în întregime cu o foiță de aur, conține diferite fructe marinate în rom de Jamaica, un proces care durează doi ani.  Prepararea lui durează 72 de ore și se poate obține doar pe bază de comandă în restaurantul hotelului Ciragan Palace Kempinski în Istambul.

Preț 1.000 de dolari

Macarons Houte Couture

Popularele macarons sunt de origine franceză și au la bază unt, spumă de ou cu migdale și ciocolată. În funcție de originea ingredientelor, acestea  pot costa până la 7.000 de dolari.

Frozen Houte Chocolate

Aparține tot meniului celor de la Serendipity 3 din New York. Această înghețată are în compoziție 5 gr. de aur, este servită într-un pahar încrustat cu diamante albe și are în compoziție 28 de sortimente de cacao. Se servește cu o linguriță cu diamante, care este oferită cadou clientului.

Preț  25.000 de dolari

Cannoli de diamante

Cannoli este originar din Italia și tot acolo, chef-ul unui restaurant a decis să îl transforme într-o prețioasă bijuterie. Este un rulou umplut cu diferite sortimente de cremă de brânză, alături de alte dulciuri. Îmbrăcat în foiță de aur comestibilă, acesta este acompaniat de un colier cu diamante.

Preț 26.000 de dolari

Căpșuni Arnaud

Este desertul cel mai scump din lume…cu un preț exorbitant și nu atât pentru conținut cât pentru bijuteria montată în el. Mai exact este vorba despre un platou din căpșuni cu frișcă și mentă, însă într-una din ele este un inel cu diamant care a aparținut lui Sir Ernest Cassel.

Prețul este de 1.400.000 de dolari.

Mai Multe

More article