Poveşti din ClujEscapadă de primăvară - 5 variante de petrecut weekend-ul lângă Cluj

Escapadă de primăvară – 5 variante de petrecut weekend-ul lângă Cluj

Primăvara s-a instalat deja. Practic e aproape vară şi asta ȋnseamnă că nu mai vedem feţe posomorâte pe stradă sau oameni ȋnfofoliţi până ȋn gât şi, mai mult, ne facem planuri de vacanţă şi weekend cu familia sau cu prietenii.

Şi, dacă îţi dorelti afară din agitaţia oraşului, am eu câteva idei. V-am pregătit o listă cu câteva locuri din apropierea Clujului, perfecte pentru o escapadă din oraş.

Pensiunea Lara de pe Valea Ierii

La aproximativ 40 de kilometri de Cluj, ȋntr-un decor de poveste, se află un loc care ȋmbină tradiţia şi confortul de acasă. Pensiunea Lara vă aşteaptă să faceţi parte dintr-o poveste cu pădure, baie la ciubăr, saună în butoi şi mâncare bună. Unii îi spun Mica Elveţie pentru că este situată ȋntre munţi.

Adrenalin Park

Pentru pasionaţii de aventuri pline de adrenalină, parcul propune 12 trasee, de dificultate diferită şi unul extrem. Fie ca eşti copil sau adult, poţi să fii sigur că există un traseu şi pentru tine. Reţele de aventură, tiroliană şi multe alte jocuri menite să ȋţi pulseze sângele ȋn vene te aşteaptă la Adrenalin Park, ȋn comuna Feleacu, la Casele Miceşti. Iar dacă eşi parte dintr-o echipă alături de care lucrezi, trebuie să ştii că este şi un traseu creat special pentru jocuri de team building.

Camp Virtus

Ȋncepând din vara lui 2016, lângă Sălicea se va deschide primul parc istoric din Transilvania. Vor fi activităţi precum: tir cu arcul, antrenamente alături de gladiatorii şi soldaţii Virtus Antiqua, ateliere de teatru şi dans antic şi elemente din viaţa cotidiană a strămoşilor noştri.

Ocazional, se vor organiza şi concerte de folk, spectacole medieval, dar şi jocuri interactive pentru tineri.

Băişoara

O staţiune montană foarte cunoscută, la fel de vizitată atât iarna, cât şi vara. Dacă iarna e perfectă pentru amatorii de sporturi pe zăpadă, ȋn restul anului este un loc frumos pentru cei care vor să se relaxeze ȋn linişte şi să admire peisajul.

De asemenea, e o zonă recomandată pentru drumeţiile lungi, ȋn aer curat şi cu energie pozitivă. Cazarea nu este foarte scumpă, fie că stai la o pensiune, fie că ȋnchiriezi o cabană.

Oriunde la sat

Să nu uităm ca, din când ȋn când să ne ȋntoarcem la rădăcini. Fie că ai sau nu bunici la ţară, o zi petrecută într-un sat te deconectează total de agitaţia urbană, iar aerul curat pe care ȋl inspiri acolo alungă boala, spun bătrânii.

Hai să preţuim satul românesc atât timp cât ȋl mai avem!

Drum bun şi să ne trimiteţi şi nouă fotografii!

Mai Multe

More article