Other web storiesElectric Stories - activităţi pe timp de zi la #EC

Electric Stories – activităţi pe timp de zi la #EC

Ediţia a V-a a Castelului Electric continuă mai faină, mai efervescentă. De la an la an, organizatorii se concentrează pe experienţa festivalierului încercând să îi ofere cât mai multă distracţie şi muzică bună.

Încă de la intrare te întâmpină un mesaj drăguţ, haios, care se schimbă de câteva ori pe zi. Până acum am văzut un mesaj de bun venit, unul cu invitaţie la distracţie, iar cel mai drăguţ mesaj a fost cel pentru mame: sunt bine, nu-ţi fă griji!

Încă din zorii zilei.. ora 10 e foarte dimineaţă pentru petrecăreţi, #EC oferă activităţi distractive pentru toţi electricii: de la yoga şi volei, până la concursuri amuzante pentru echipele îndrăzneţe. Pentru cei cărora le e dor de ediţiile ploiase există şi o găleată în care te poţi răcori şi simţi apa pe piele ca şi în anii trecuţi.

Principala atracţie o constituie roata mare, de unde poţi vedea întreaga suprafaţă a festivalului, de la parcare, până la camping, trecând pe deasupra electricilor şi a scenelor.

 

Electric Castle înseamnă mai mult decât muzică. Zi de zi poţi prticipa la workshopuri de fotografie cu smartphone-ul cu Vlad Cupşa, spectacole marca Reactor, workshop-uri de rime cu cei de la Epic Show, stand up comedy cu Micutzu şi magie cu Cristian Gog şi proiecţii de filme. Totodată, britanicii de Lords of Lightning creează dueluri cu fulgere, generând arcuri electrice de milioane de volți, arătându-ne astfel cum se creează atmosfera electrică de la Electric Castle.

Electric Castle contribuie an de an la restaurarea castelului Banffy, un monument istoric de prim rang, prin donații și taxe din bilete. Însă, în condițiile în care festivalul este momentan singura sursă de finanțare pentru lucrările atât de necesare conservării și reabilitării castelului, anul acesta Electric Castle a demarat campania „Give me a brick”.

Participanții pot merge la oricare dintre barurile din festival pentru a cere „o cărămidă”, adică să doneze 5 lei, sau „o găleată de mortar”, corespondentul unei donații de 10 lei. Sumele vor fi transmise fundației Transylvania Trust, care administrează, îngrijește și reabilitează castelul. Efectele implicării festivalului se fac deja simțite: anul acesta, pentru prima dată, câteva încăperi de la parterul corpului principal au fost reabilitate și au putut fi deschise publicului în condiții de siguranță; ele vor găzdui instalații de artă interactivă semnate Klaus Obermeyer.

credit photo: Electric Castle

Mai Multe

More article