Poveşti de călătorieDenia, un tărâm al plajelor pustii și a deliciilor culinare

Denia, un tărâm al plajelor pustii și a deliciilor culinare

Imaginează-ți un oraș al accentelor arabe în mijlocul coastei Mediteranei. Un adevărat spectacol vizual.

11950287_915367801866604_8474341922332976995_o

Cred că asta înseamnă Denia.

Localitatea datează încă din secolul I  î.Hr., romanii transformând-o într-un important punct maritim. De aici și numele originar, Dianium.

Lăsând la o parte încărcătura istorică ce se poate întâlni la fiecare colț de stradă, deoarece au fost păstrate accentele din timpul ocupației musulmane, la finele anului 2015 Denia a fost inclus în Patrimoniul UNESCO, ca Oraș Creativ din punct de vedere Gastronomic.

Dacă alegi Denia ca destinație turistică, la fiecare colț de stradă vei găsi un local unde papilele gustative sunt gata să o ia razna.

În perioada estivală, micuța localitate este și paradisul oamenilor înstăriți din Europa deoarece coastele care înconjoară orașul adăpostesc vile luxoase.

La nici 10 minute de centrul Deniei, poți găsi plaje pustii, pline de pietre sau nisip, cu o Mediterană de un albastru superb și o liniște întreruptă doar de valurile uneori prea grăbite să se spargă.

EILG4604

Tariful la cazare, mai ales în această perioadă a anului (martie-aprilie), când poți să te bucuri de liniștea plajei, este de aproximativ de 25 de euro pe noapte.

Fără a te pierde printre scaunele celor mai excusiviste localuri, dar în același timp bucurându-te de spiritul Deniei, poți cheltui în medie, pe zi, cu mâncare și transport, 15 euro.

Fie și doar pentru un weekend, merită să te bucuri de plimbări printre palmieri, alintat de soare și miresme de ceai marocan.

Mai Multe

More article