De la o cusătură la STIL

Pășește cu simț estetic către schimbare

Cunoști sentimentul de răsfăț al soarelui și adierea vântului ce începe să poarte toamna mai aproape de tine? Zilele în care pășești fără grabă, tihnit, doar pentru a te bucura de foșnetul și cărămiziul frunzelor ce tocmai au încheiat un parcurs?  

Clădiri renovate ce parcă zâmbesc acum, copaci, grafitti desenat în nopți cu inspirație, pe furiș, sunt peisajul ce îmbracă orașul, făcându-l să pară diferit, atunci când vremea se schimbă și oamenii îl accesorizează cu prezența lor…

La pas, prin centru, o prelată atrage atenția trecătorilor.

Imaginea reprezintă Cluj-Napoca, în perioada interbelică. Mă opresc și admir eleganța orașului și a persoanelor de atunci și mi se pare genială alegerea acestei fotografii, pentru o simplă prelată ce acoperă clădirea veche în proces de restaurare.

Înapoi în prezentul cu miros de cafea, scorțișoară și vanilie, cu claxoane ale șoferilor nerăbdători și în forfota cotidiană ce energizează străzile, întrezăresc un palton camel, din cașmir, ce înfrumusețează vitrina unui magazin.

Așteptarea la semafor, mă face să mă gândesc pentru o clipă, la realizarea acelei capodopere vestimentare-procedeul în sine, persoanele implicate și la tipul de persoană căreia i s-ar potrivi.

STILUL ESTE IMAGINEA CARACTERULUI– Edward Gibbon

Hainele.

O infinită bătaie de cap pentru FEMEI, o resursă precară în dulapuri, chiar și atunci când ele stau tip sardină una peste cealaltă, un factor de stres dimineața, atunci când afli că obiectul vestimentar pe care vrei să îl porți (musai), este cel mai șifonat, și nici timpul nu îți ajunge pentru a-l călca, rămâne pentru bărbați, posibil și datorită generozității către venusiene, un subiect vag și timid, abordat cu un spațiu limitat, până chiar și în magazinele de specialitate dedicate raionului BĂRBAȚI.

Un semn vizual distinctiv, ce ne poziționează acolo unde nici nu ne gândim- fie peste așteptări, fie în banal.

Povestea hainelor își schimbă naratorii, odată cu evoluția societății, ce reușește să imortalizeze aspecte sociale, estetice, de statut și de acceptare sau încălcare a unor șabloane.

Și pentru ca orice poveste să poată fi spusă, trebuie să aibă un început, prin acțiunea lui a fi și face.

Nu și-ar fi imaginat Isaac Singer prin 1851 că alegerea de a duce la alt nivel ideea lui Elias Howe,  a mașinii de cusut, va schimba cursul istoriei și economiei mondiale.

Așadar, o serie de inventatori a diferitelor tipuri de mașini de cusut, după procese istovitoare asupra brevetelor, dovedesc totuși cum, ideea unuia poate fi îmbunătățită în viziunea altor persoane, iar astfel, ideea inițială să ajungă să ridice, printr-un raport de cooperare, cifra de afaceri. Cu o decizie de continuare a eforturilor, începe să se schimbe și esteticul realității, inventatorii aducând diversitate atât în articolele vestimentare create, cât și în oferta locurilor de muncă.

De aici, a fost doar un mic pas către lumea fascinantă a modei și astăzi, datorită unei idei, ne este la îndemână să ne redefinim stilul, atunci când el ajunge să fie chiar o expresie a sinelui.

MODA ESTE CEEA CE CUMPERI, STILUL ESTE CEEA CE FACI CU MODA– autor necunoscut

Modă versus Stil

Pentru unii, o simplă formă de acoperire a trupului, pentru alții, o formă de snobism și epatare, pentru cei ce și-au descoperit stilul și își cunosc personalitatea, o formă de respect față de sine și cei din jur, de eleganță, originalitate și creativitate.

Și hainele, ca și alte aspecte din viață, valorează diferit pentru fiecare dintre noi.

Să îți descoperi stilul, poate fi asemenea unei călătorii plăcute, în care aduni idei, faci combinații și experimentezi, iar la momentul oportun, simți că e timpul să te oprești.

Câți dintre noi purtăm dialogul necesar dintre corp și haine ? Câți lăsăm comoditatea și toleranța să ne contureze stilul ?

Cum putem să începem să  devenim conștienți de impactul vizual pe care îl avem atunci când apărem în fața altcuiva ? Elemente și accesorii ce te diferențiază-merită cheltuiala?!

Prin ce metode putem arăta bine și consuma puțin totodată ?

Luăm în derâdere exprimarea vestimentară sau o tratăm ca pe ceva important din viață ? Ne schimbă statutul vestimentația și direcția unui business ?

Până data viitoare când, poate ne vom răspunde acestor întrebări și vom înțelege că suntem cine suntem și prin modul în care ne afișăm, pășiți prin toamnă cu stil și gânduri senine. Va urma…

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia (vezi toate)

Mai Multe

More article