Așadar, întâlnirea mea cu alfabetul, într-o vacanță tihnită de vară, a fost intermediată de către bunicul meu.
O zi marcantă, în care aveam să învăț două lucruri: litera E, dar și importanța semnificației ei- există, este.
Mi s-a dezvăluit o lume fascinantă atunci, ce continuă să abunde în CUVINTE care îmi schimbă mereu perspectiva.
Totul este poveste în jurul nostru. Și totul are legătură cu evoluția noastră și cu ce urmează să fim.
Fiecare curiozitate, dorință, interes, semn de întrebare, servesc procesului de dezvoltare armonioasă de-a lungul vieții.
Imaginea pe care o prezentăm altora este însă, un colaj dinamic de elemente–experiențele pe care le trăim, mâncarea pe care o consumăm, persoanele cu care ne intersectăm, transparența acțiunii și discursului, mișcarea pe care o facem, cărțile pe care le citim, alegerile mici, de zi cu zi.
Cărțile, în format clasic sau e-bookurile, se dovedesc a fi un banal obiect… magic.
Prin prisma lor, lumea noastră se schimbă într-un bine iremediabil.
Dar, deși este binecunoscut faptul că informația este putere, cunoașterea rămâne putere latentă și potențială, dacă nu facem ceva concret cu ea.
Aşadar, ce faci cu tot ceea ce ştii ?!
Cititul, nu este un obicei desuet, ba din contră-librăriile sunt pline de tineri cu mormane de cărți în brațe.
Prin lectură, viața poate căpăta mai mult sens, pentru că este suficientă o mică sclipire de undeva, pentru a contura o idee de succes, în beneficiul tău și al celorlalți.
Am ales două titluri pentru un 2021 abundent în idei, beatitudine, seninătate și curaj în concretizarea planurilor.
Pregătește o agendă, niște pixuri colorate pentru subliniat și haide cu mine!
- Dincolo de vârf-ZIG ZIGLAR
Pe principiul că piedicile și suferința sunt temporare, pe când evoluția poate fi permanentă, autorul ne scoate din zona de clocit paradigme vechi în minte și ne vrea lucizi, cu planuri clare de acțiune, senini și plini de entuziasm.
Crede că motivația este temelia oricărui tip de succes:
„Motivația, cum îți voi mai spune în această carte, nu este ceva permanent-dar nici spălatul nu e. Totuși, dacă ne spălăm zilnic, avem de câștigat.”Z.Z.
Înainte de întocmirea planurilor, Zig, insistă asupra ideii că trebuie să fii înainte să poți face și trebuie să faci, înainte de a putea avea.
„Una dintre diferențele dintre cei care reușesc și cei care nu reușesc-indiferent de domeniul de activitate-nu constă în diferența de talent. Cei care ajung dincolo de vârf au un vis, iar visul îi are pe ei.”Z.Z.
Pe un ton simpatic, dar și convingător, autorul oferă povești-exemple de eşec şi reușită, precum și modele clare de concepere a programului de stabilire a scopurilor.
O carte ce invită la acțiune și depășirea autopercepției și autolimitării prin răspunderea personală în viața de zi cu zi (PRIDE-personal responsibility in daily endeavors).
- Gândește ca un călugăr-JAY SHETTY
Un om mereu agitat, cu o multitudine de gânduri neașezate corespunzător, care dorește să facă ceva doar pentru a demonstra altora, nu va ajunge prea departe.
Videoclipurile sale au devenit virale, datorită manierei de a prezenta aspecte ale vieții într-o modalitate empatică, vocea lui liniștind, iar povestea sa motivând.
Susținător al dezvoltării holistice, Jay povestește partea din viața sa ce a fost neconformă cu normele societății și cu așteptările părinților lui, urmând instinctul, în locul unor clișee cunoscute (școală, universitate, familie).
„Am simțit nevoia de a fi în preajma oamenilor care aveau valorile, nu lucrurile, pe care mi le doream „ J.S.
Pentru că o minte tulbure nu îți poate asigura liniștea de care ai nevoie pentru claritatea fixării unor scopuri, autorul ne prezintă exerciții simple, ușor de aplicat pentru a crea o conexiune între minte și corp.
„De ce ar trebui să gândim ca niște călugări?
Călugării pot să rezite tentațiilor, se abțin de la critici, fac față durerii și anxietății, își domolesc orgoliul și își clădesc vieți pline de sens.
Modul de gândire al călugărilor ne scoate din starea de confuzie și distragere și ne ajută să găsim claritate, o semnificație și o direcție.
Țelul gândirii unui călugăr este o viață liberă de egoism, invidie, pofte, neliniști, furie, amărăciune și de trecutul care ne trage înapoi.” J.S.
După experiența din ashram, consideră că societatea definește FERICIREA mult prea general, iar singurul mod prin care o poți trăi, este să dai la o parte zgomotul lumii pentru a te auzi și cunoaște pe tine.
O carte citită va aduce mereu plus valoare existenţei, dacă luăm din ea ce ni se potriveşte propriului noastru plan şi propriei viziuni asupra vieţii.
Citind, cunoaştem lumi diverse care ne îmbogăţesc bagajul spiritual, cultural şi chiar financiar.
Succesul depinde de standardul de viaţă pe care îl dorim, dar şi de efortul, implicarea şi perseveranţa pe care o vom dedica, indiferent de condiţiile sociale, de părerile altora şi de impedimentele apărute în a ne zdruncina toate planurile.
Tu, cu ce cărți îți conturezi propriul succes ?!
Aștept să ne scrii.
Gyorgydeak Patricia©
- Bilet spre MARTE, prin FICȚIUNE - 10 sept. 2024
- Perioada de Probă: O Fereastră de Oportunități și Provocări - 20 aug. 2024
- Opțiuni, alegeri și flexibilitate la vârsta pensionării - 18 iun. 2024