Other web storiesCum ştii când ai nevoie de o pauză?

Cum ştii când ai nevoie de o pauză?

Ştii momentele acelea când efectiv simţi că nu mai poţi? Lucrezi de nebun, de luni până vineri, iar ȋn weekend nu vrei decât să dormi? Sau, cazul meu, lucrezi de nebun non-stop pentru a putea să ajungi acolo unde ȋţi doreşti?

E frumos, e interesant doar că… de multe ori poate fi şi copleşitor.

Pot fi zile ȋn care, de exemplu, oricât de mult ţi-ar plăcea oamenii, singurul lucru pe care să vrei să ȋl faci este să ȋi dai cap ȋn cap. Pot fi zile ȋn care singurul lucru pe care ţi-l doreşti şi eşti capabil să ȋl faci este să strigi la restul. Altele ȋn care să nu te poţi concentra deloc, sau singurul lucru pe care ȋl ai ȋn gând e patul.

Atunci vei ştii că ai nevoie de o pauză. Ai nevoie să schimbi ceva, fie şi pentru o secundă. Să stai să te relaxezi, singur sau cu prietenii, chiar nu contează. Acestea sunt zilele ȋn care nimeni nu ȋţi poate reproşa dacă vrei să fii egoist.

Sunt zilele de care ai tu nevoie, pe care ţi le plănuieşti tu şi din care tot tu ai cel mai mult de câştigat.

Lucrezi ȋn construcţii şi nu mai poţi de spate? Du-te la un spa sau, de ce nu, la băi termale sau masaj. Lucrezi cu oamenii şi, oricât de dragi ȋţi sunt, singurul lucru pe care ȋl vrei, mai nou, este să le dai cu ceva după cap? Du-te un weekend la munte, dormi, citeşte o carte, plimbă-te, inspiră… respiră.

Respiră un alt aer.

Cred că acesta e secretul. O mică schimbare ȋn rutină. Care este extrem de utilă ȋn limitele ei, dar care poate deveni copleşitoare atunci când toată viaţa noastră este dominată de către ea. Atunci apare nefericirea, oboseala, lipsa de vlagă, de putere, de visuri.

Şi atunci e momentul ȋn care trebuie să schimbi ceva. Data viitoare când mai ajungi ȋntr-un punct de epuizare fizică, dar mai ales psihică, pune-ţi ȋntrebarea aceasta: când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru prima oară?

Ştiu, e clişeică. Dar extrem de folositoare. Fii sincer, iar răspunsul la ȋntrebare ȋţi va oferi cea mai bună soluţie.

Mai Multe

More article