Other web storiesStiați că în viață avem doar 3 iubiri?

Stiați că în viață avem doar 3 iubiri?

Se spune că în viață ne îndrăgostim doar de 3 ori și atunci avem un motiv pentru care ne atașăm de acea persoană….iar acest lucru depinde de fiecare etapă a vieții.

Prima dragoste

Aceasta apare când suntem adolescenți…mai repede sau mai târziu toți experimentăm acel sentiment de basm, de extaz în care totul este precum în poveștile cu prinți și prințese citite în copilărie.

Este vorba despre modelul ideal de iubire, conform normelor sociale. Aici apare acea încredere că este singura și unica noastră iubire și că orice obstacol poate fi depășit dacă ambii ne implicăm 100%, pentru că nimeni nu este perfect. Atunci credem că iubirea așa trebuie să fie, o poveste ruptă din filmele de dragoste…

Este tipul de dragoste în care contează foarte mult cum te văd ceilalți și nu cum te simți în realitate. Acel gen de relație care este impecabilă în societate și chiar un exemplu.

A doua dragoste

A doua este acea iubire mai dificilă- ne învață despre cum suntem noi, ce așteptări avem și cum ne dorim ca să fim iubiți. Aici lucrurile se complică deoarece ajungem să ne confruntăm cu minciuni, durere și manipulare.

De cele mai multe ori este ca un circuit închis…deseori este acel gen de relație în care ne întoarcem de fiecare dată, fără să ne întrebăm de ce, pentru că mereu ne gândim că într-o bună zi lucrurile o să se schimbe și vor funcționa. Totuși, fiecare încercare o să se termine mai urât decât cea anterioară.

Nivelul de dramă este extrem de ridicat și tocmai de aceea ne întoarcem în acea relație. Este precum un carusel în care nivelul de emoție atinge culmi extrem de înalte dar și extrem de joase.

Este dragostea pentru care lupți cel mai mult și după care îți rămâne acel gust amar deoarece tu ai vrut să funcționeze.

A treia dragoste

Mereu a treia încercare este cea câștigătoare și în acest caz este și cea care apare fără să anunțe. Totuși o vedem ca pe acea decizie incorectă, cea care ne spulberă orice listă de idei preconcepute despre iubire, despre cum arată ea și cum trebuie să o simțim.

Această iubire este cea care vine și se instalează cu o ușurință extremă. Conexiunea care apare aici este inexplicabilă și cel mai frumos este că ne ia total prin surprindere. În acele momente toate barierele cad și nici unul dintre parteneri nu mai are așteptări de comportament – totul este cât se poate de natural și de surprinzător pentru celălalt. Aici nu mai contează aparențele și știi că îi placi pentru cum ești tu în realitate nu pentru cine vrei să pari.

Cu siguranță această relație nu este definiția idealului, dar nici tu nu mai aplici  filtrele care te făceau să te simți mai sigură. Totuși, o să te facă să te simți fericită în totalitate…și atunci îți vei da seama că iubirea nu stă în gândurile noastre ci în simțuri. Aceasta este iubirea adevărată!

Mai Multe

More article