Se spune că tot ce este mai bun și magic se întâmplă între lunile iunie și august.
Așa să fie?!
Fie că e sau nu, certitudinea multora este că iubim soarele văratic, ce ne răsfață cu generozitatea căldurii sale, în fiecare an altfel.
Ce amintiri luăm cu noi, să ne țină de cald sufletului, pentru lunile ce vor urma ?
Cosmopolitul Cluj-Napoca, locul în care diversitățile culturale, gastronomice, etnice, vestimentare și muzicale sunt asimilate în peisajul cotidian efervescent, îl fac să freamete neîncetat de energie și viață, prin fiecare persoană ce îi respiră aerul îmbibat de iz ardelean.
Ritmul orașului este dat de particularitatea locuitorilor, indiferent de proveniența lor, iar mozaicul creat, îl face și mai aparte, și mai dorit.
Ne place să călătorim, să vizităm destinații pitorești sau exotice, dar, oriunde am fi, simțim constant dorul de Cluj, de „acasă” și, oricât de tihnite sunt vacanțele, vrem aici, mereu înapoi.
Ce are Clujul atât de special, fiecare dintre noi o știe, prin povestea zilnică pe care ne-o conturăm, însă cu toții îl simțim ca un prieten, ce te face să crești, să cunoști, să te întrebi și să devii.
Seri cu prieteni, zgomot, clinchet de pahare, miros de bucurie amestecat cu bunătăți culinare și candoarea momentelor tihnite, grandioase tocmai prin simplitatea lor, sunt prilej de împărtășire.
În comunitatea clujeană, în urmă cu câțiva ani, s-a alăturat o persoană pentru care Clujul avea să devină o a doua casă și a cărei carismă umplea spațiul cu povești ce te făceau să pășești în lumi ireal de frumoase.
Luați-vă o limonadă și haideți pe tărâmuri siciliene.
Vom afla una dintre cele mai străvechi rețete insuflate de un bunic tânărului sicilian ce urma să o împărtășească cu viitorii prieteni clujeni, pentru dăinuire.
Sicilia-clădiri monument, câmpuri de cactuși, flori albe de portocal ce se amestecă cu verdele crud al frunzelor, lămâii ce de abia își mai pot ține fructele greoaie, suculente-adevărate prietene ale imunității, totul, într-un deliciu vizual.
Pentru că da, copilăria poartă cele mai frumoase amintiri, el ne povestește cum, în verile siciliene, brațele bunicului său deveneau pline de lămâile proaspăt culese, mai mari decât pumnul, pentru a fi transformate mai apoi în rețeta aperitiv, ce îi arăta încă de pe atunci, gustul vieții-dulce acrișor.
Lămâile, un simbol regăsit în picturi și în tradiția culinară italiană, nu sunt doar citricele ce se regăsesc pe ținutele creațiilor Dolce & Gabbana , ci un simbol al energiei, vitalității și al elitelor din Roma antică.
Proprietățile curative ale acesteia sunt de mare utilitate zilelor pe care le trăim, așa că merită cunoscută.
Doar câteva lămâi, o priză de sare, uleiul din măsline siciliene, coapte parcă de la căldura emanată de vulcanul Etna, sunt ingredientele ce încântau papilele sicilianului, care a înțeles de pe atunci, valoarea clipelor mărunte din viață.
În cotidianul său, el păstrează vie amintirea bunicului, prin fiecare bucată de sănătate, pe care o asezonează așa cum a învățat în copilărie.
Până să ajungeți în Sicilia, puteți prepara rețeta:
Și…voilà ! Bucurați-vă de o doză pură de vitamina C, cu gândul la alte meleaguri.
Vara aceasta, experimentăm un aperitiv simplu, ce ne înzdrăvenește simțurile și ne susține imunitatea, din Sicilia, aici, în bucătăriile noastre.
Prin fiecare persoană pe care o întâlnim, conturăm experiențe memorabile, ce au loc doar prin acest schimb reciproc de trăiri.
Până data viitoare, gânduri senine.
Gyorgydeak Patricia©
- Bilet spre MARTE, prin FICȚIUNE - 10 sept. 2024
- Perioada de Probă: O Fereastră de Oportunități și Provocări - 20 aug. 2024
- Cum Influențează Preavizul Viitorul Tău Profesional? - 15 iul. 2024