Poveşti din ClujWinners Open, primul turneu de tenis de talie mondială la Cluj

Winners Open, primul turneu de tenis de talie mondială la Cluj

Am căutat titlul potrivit dar pentru că nu ne-am putut decide, le punem aici pe toate și va invităm să îl alegeți singuri:

  • Povestea primului circuit de tenis profesionist la Cluj
  • Winners Open Cluj-Napoca , o baza sportivă minunată și un turneu organizat
  • Cum se face un mare spectacol sportiv la Cluj
  • Jucătoare profesioniste din topurile mondiale și arbitri internaționali consacrați, oaspeți la Cluj-Napoca
  • Singurul turneu WTA din România e acum-live la Cluj-Napoca!
  • La Winners Open WTA250 din Cluj-Napoca -pe tabloul principal se află 11 jucătoare din top 100 WTA

În luna august, încă din primele zile, Cluj-Napoca-România apare pentru prima oară pe harta mondială a circuitului de tenis feminin profesionist alături de turneele consacrate deja  din SUA: San Jose, Cincinnati, Chicago, New York, Cleveland și Canada: Montreal

În total, 32 de jucătoare se vor întrece la proba de simplu și 16 echipe la dublu, iar pe tabloul principal sunt reprezentante din 9 țări. La acest turneu WTA250 se vor oferi premii totale in valoare de 235,238 USD . Anul acesta Winners Open este singurul turneu de tenis din Romania inclus în circuitul WTA și primul organizat vreodata în Cluj-Napoca.

Alize Cornet, locul 59 mondial, se afla pe tabloul principal al întrecerii din România, dar nu a putut ajunge la Cluj-Napoca în prima zi, la tragerea a sorți deoarece a fost întoarsă de la aeroport. Sportiva din Franța urma să călătorească în România cu o cursă a companiei Lufthansa și a povestit, într-o postare pe rețelele sociale, cu ce s-a confruntat.

„Deci, Lufthansa, din cauza overbooking-ului (n.r. prea multe bilete vândute), eu nu pot să merg la turneul meu din România până mâine, când e ziua tragerii la sorți. Cam ce ar trebui să fac eu acum? Credeam că le-am văzut pe toate în 20 de ani de călătorii…cu toate astea, niciodată n-am fost dată jos din avion #scandalos!”, a scris Alize Cornet, pe Twitter.

Oaspeții surpriză ai turneului au fost desigur Simona Halep și Ion Țiriac.

„Clujul poate face orice din punctul meu de vedere, așa cum au fost și meciurile de Fed Cup. Sunt foarte multe evenimente, turneul de tenis este extraordinar și condițiile sunt foarte bune”, a spus Simona Halep care a urmărit meciurile din tribună alături de Ion Țiriac.

„Îmi aduc aminte că în 1959 am câștigat primul campionat național aici, la Cluj! Faptul că acest club e atât de șic, atât de bine aranjat și de frumos, e meritul celor care îl au în administrație. Clujul trebuia să aibă un centru regional de tenis, dar nu îl are. Acest club este foarte meritoriu că a făcut posibilă această treabă pe care o vedem în fața noastră”, a declarat Ion Țiriac

O altă apariție surpriză în primele zile la turneul Winners Open a fost celebra fotografa  Radka Leimeritz, o pasionată a fotografiei de fashion precum și a fotografiei vedetelor din din lumea tenisului feminin profesionist, cu apariții emblematice în revistele de modă Variety, Elle și Vanity Fair precum și Racquet, revista tenisului profesionist. Vezi AICI portofoliul foto.

Având învedere că Porche este partenerul exclusiv auto al WTA, precum și al tuturor finalelor WTA, desigur că și de această dată, la turneul clujean, mașina oficială a turneului a fost spectaculoasa Porsche Taycan.

”Nu numai că Porsche Taycan este mașina oficială a turneului de tenis din Cluj, dar valorificând legăturile strânse dintre Porsche și lumea tenisului, am reușit să aducem în metropola transilvană și un invitat special – fotografa Radka Leimeritz, un nume sonor în lumea fotografiei de modă, dar și a celei de tenis, la nivel global,” spune Alin Tapalagă, director general Porsche Inter Auto.

Tenismenele  românce care vor evolua la acest turneu sunt: Ana Bogdan (locul 102 WTA), Gabriela Ruse ( locul 107 WTA), Irina Bara (locul 120 WTA),Mihaela Buzarnescu ( locul 133 WTA), Jaqueline Cristian ( locul 149 WTA), Alexandra Dulgheru ( locul 381 WTA), si Briana Szabo ( locul 1311 WTA)

Ținem pumnii româncelor noastre și admirăm spectacolul sportiv de excepție până duminică, 8 august.

Mai Multe

More article