Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCum să convieţuieşti cu o pisică

Cum să convieţuieşti cu o pisică

Ȋncă de mică mi-am dorit un animal de companie, aşa că atunci când am primit-o pe Cleo a fost una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea (şi unul dintre cele mai mişto cadouri). Mai ales că venea la scurt timp după ce am pierdut o persoană importantă a vieţii mele şi de aceea, de multe ori când mă uit la pisică ȋmi amintesc cuvintele unei prietene, ce sună cam aşa: Stai liniştită, viaţa ţi-a luat ceva acum, dar o să aibă grijă să se răscumpere.

Aşa că ştiu cât e de greu să ai un animal de companie, mai ales un câine sau o pisică. La câini nu mă pricep eu foarte bine, decât să-i smotocesc atunci când nu ȋmi e frică de ei, dar cred că ȋn ceea ce priveşte pisicile, pot spune că am acumulat ceva experienţă ȋncât să ȋncerc să formulez câteva “reguli” de urmat.

  1. Pisica trebuie să fie ȋntotdeauna răsfăţată – dacă nu, oricum se gudură pe lângă tine, ȋncât până la urmă tot ajungi să o răsfeţi.Cute-Cat-Sleeping
  2. Nu ȋi cere pisicii să fie ordonată, mai bine obişnuieşte-te cu ideea că vei călca din când ȋn când pe diferite oscioare, mingi, sau cine ştie pe ce jucărioare de-ale ei. Ocazional, poţi să ai şi ghinionul de a o călca pe coadă, iar ȋn acest caz, aşteaptă-te să se dezlănţuie iadul.
  3. Pisica trebuie sa aibă tot timpul mâncare şi apă ȋn locul ei. Dacă nu, aşteaptă-te să te trezească din somn sau să ȋţi miaune ȋn urechi toată simfonia a IX-a, când ţi-e lumea mai dragă. Nu te gândi că e un mieunat liniştit, nu… eu vorbesc de mieunatul ăla de ȋţi trezeşte toţi vecinii ȋncât te aştepţi ȋn orice moment cu administratorul blocului la uşă.
  4. Când te pregăteşti să iei masa, să nu cumva să te gândeşti că vei mânca singur/ă. Când ȋţi vezi pisica uitându-se cu ochii mari la tine ai două variante: ori ȋi dai şi ei puţin să guste, ori ȋncepi să te ciondăneşti cu ea şi să ȋncerci să o convingi că nu ȋi place (deşi a doua variantă nu funcţionează mai deloc, pisicile sunt ȋncăpăţânate).animal-babies-beautiful-cat-cats-Favim.com-207996
  5. Nisipul pisicii trebuie să fie ȋntotdeauna curat, asta dacă nu vrei să te trezeşti cu vreo surpriză prin apartament. Totodată, cel mai bine e să păstrezi litiera fie ȋn baie, fie ȋn balcon… numa’ zic!
  6. Ai grijă la oamenii care ȋţi vin ȋn vizită, pisicile pot fi foarte răzbunătoare atunci când nu le convine ceva. Şi ȋn mod clar, aşteaptă-te la remarci de genul: “Eu nu ȋnţeleg de ce nu aţi dus-o la ţară, pisicile nu pot fi ţinute ȋn casă” sau “De ce nu vine la mine? Pisica ta e ciudată!”.
  7. Luaţi-vă la revedere de la modul cum arată canapeaua sau orice alte locuri unde pisica poate să ȋşi ascută ghearele… pe bune, trebuie să ȋşi facă şi ea manichiura. Nu vă speriaţi, există foarfecă specială pentru ghearele pisicilor, dar mult noroc prima oară.
  8. Iubiţi-vă pisica (şi de fapt, orice animal aveţi).things-crazy-cat-people-do-you-answer-your-cats-random-meows-with-yes-yes-i-know

Pisicile au simţurile foarte dezvoltate – aşa scrie ȋn cartea de biologie. Dar, trecând peste partea fizică, sunt convinsă că şi ele, ca orice fiinţă (poate exceptând nevertebratele), au nevoie de protecţie şi de iubire.

Dacă doriţi vreodată să adoptaţi un mic pisic, atunci vă ȋndemn cu mare drag spre centrele de adopţie de animale din Cluj, trebuie dat doar un mic search pe Google sau pe Facebook.

P.S.: Ea este Cleo.

13815278_892019930943044_701965281_n

Mai Multe

More article