Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariClujul de weekend - ce trebuie să faci ca să nu te...

Clujul de weekend – ce trebuie să faci ca să nu te plictiseşti zilele astea?

Weekend has rolled again… şi, cu această ocazie, am un mic joculeţ pentru voi: ȋnchideţi ochii şi imaginaţi-vă cum se vor desfăşura momentele din acest sfârşit de săptămână.

Pentru mine, cuvintele care ȋmi sar ȋn cap din prima sunt: distracţie, pasiune, un pic de stres şi… teatru, căci la mine ȋncep repetiţiile generale din cadrul asociaţiei de teatru ȋn care activez. Abia aştept deşi, uneori, m-aş putea lepăda de bocănitul ăla dubios din capul meu, denumit simplu stres sau agitaţie.

En fin, o să vă mai povestesc eu despre teatru ȋn zilele ce urmează. Ce e important acum este ce v-aţi imaginat voi ȋn momentul ȋn care aţi ȋnchis ochii. V-aţi gândit la cluburi, la party-uri, la vernisaje, la fel de fel de expoziţii sau mintea voastră s-a jucat cu gândul de a petrece un weekend ȋn pat?

Căci dacă vă număraţi printre cei din categoria a doua, atunci acest articol este pentru voi. Iar dacă sunteţi din prima categorie… păi… ce să zic… the more the merrier <wink wink>.

Rigoletto @Opera Naţională Română

Ȋncepem cu dreptul de azi, vineri, trei noiembrie, ora 18:30, cu un spectacol de operă ce merită ȋn mod sigur să fie văzut – eu mă chinui de ceva vreme să ajung să ȋl văd şi parcă de fiecare dată intervine ceva ce mă opreşte. Un spectacol de operă ȋn trei acte, după piesa “Regele se amuză”, de Victor Hugo, o dramă a unui bufon ce se petrece pe fondul imoralităţii şi desfrâului regelui Francois I, ȋntr-un decor de epocă teribil de frumos. Nu cred că mai e ceva de spus decât că… bilete găsiţi aici.

Campionatul Mondial de Karate Fudokan @Sala Polivalentă

Habar n-am dacă Fudokan desemnează un tip mai special de karate sau pur şi simplu e un nume dat acestui campionat, ȋnsă ce e clar e că e unul dintre cele mai tari evenimente ale weekend-ului. Am ȋnţeles că evenimentul se află la cea de-a şaptea ediţie, iar anul acesta fericita gazdă va fi frumosul nostru oraş. O competiţie unde vor participa ȋn jur de 1900-2000 de sportivi din peste 40 de ţări, un prilej pentru noi de a ȋnţelege importanţa unei vieţi active. Campionatul ȋncepe azi şi se termină duminică, iar bilete găsiţi aici sau la Sala Polivalentă.

Techfest 2017

Tech-ul este presărat, precum un praf magic, peste Cluj. Ȋncepe săptămâna tehnologiei la Cluj, o săptămână ce va aduce conferinţe, ateliere, demonstraţii cu şi despre cele mai noi inovaţii ȋn domeniul IT-ului şi nu numai. Printre cele mai interesante lucruri, cel puţin pentru mine, se află Smart City Forum, Transylvania MegaHack sau Salonul E.ducation. Dar astea sunt preferinţele mele, voi găsiţi mai multe informaţii, evenimente şi idei aici.

Bonus: Pădurile de lângă Cluj

Toamna a colorat copacii ȋn fel de fel de culori care de care mai interesante şi a creat adevărate peisaje de basm. Frig nu e chiar atât de mare afară, aşa că dacă aveţi cu ce, cu cine sau timp, v-aş propune o plimbare prin codrii din apropierea Clujului – asta ar fi o excursie complete: plină de aer curat, linişte, gânduri bune – numai bune să pună ȋn mişcare imaginaţia.

Mai Multe

More article