Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkCea mai placută navetă în NYC

Cea mai placută navetă în NYC

 

Din noroc și disperare, am găsit o alternativă minunată navetei cu metroul, care, așa cum povesteam în postarea anterioară, are hibele ei.

New Yorkul este pe apă, Manhattanul este o insulă, așadar, unde este apă și sunt insule, sunt și bărci. Iar la New York, domnii de la departamentul de transport în comun, s-au gândit ei foarte bine când au introdus linii de feribot care conectează Manhattanul de alte cartiere. Mie, cel puțin, mi-au făcut o mare favoare.

Statia de feribot de la strada 34

 

E drept, drumul cu barca durează puțin mai mult (cel puțin pentru mine), însă cele 15 minute în plus merită „efortul”: pe barcă mă simt ca în vacanță, ca într-o mini aventură marină.

Dacă în metrou mă simt ca o sardină sufocată și înghesuită, pe barcă mă simt ca un explorator care a pornit spre orizonturi noi. Vântul îmi flutură prin plete, aerul curat îmi mângâie obrajii ofiliți în biroul cu aer condiționat. De pe ambarcațiunea mea, mă uit spre aglomerarea de sticle și betoane a orașului și mă bucur că nu sunt în măruntaiele metropolei, împingându-mă cu miile de navetiști sleiți de puteri, alunecând ca o cârtiță prin tunelele orașului.

E drept, călătoria cu barca se pretează în general pentru zilele cu vreme bună, atunci experiența este trăită la maxim. .

Feribotul nu este o soluție doar pentru navetiști exasperați că mine. Dacă ajungi la New York, recomand cu căldură experiența, deoarece oferă un unghi plăcut din care poate fi observat orașul. Călătoria de-a lungul Râului de Est te poate duce în cartierul de lux Long Island City care încă se ridică pe verticală, în boemul Williamsburg, în Brooklyn Heights (recomand traseul, deoarece treci cu barca pe sub Manhattan Bridge și pe sub faimosul Broklyn Bridge).

Vă doresc „Vânt din pupa!”.

Mai Multe

More article