Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCe să cumpărăm la reduceri?

Ce să cumpărăm la reduceri?

A început sezonul reducerilor….

Bannere mari sunt afișate pe toate vitrinele magazinelor și centrelor comerciale, fiindcă s-a dat startul la reduceri.  Este un fel de vis împlinit pentru amatoarele de cumpărături, adică pentru noi toate.

Haina de blană pe care ne-o doream sau geanta draguță așteptată tot sezonul, se pot cumpăra acum la jumătate de preț.

Ce ne facem dacă nu suntem ok cu ideea de a hoinării, în frig, prin magazine? Ei bine, mai avem o șansă cu shoppingul online.

Chiar dacă nimic nu se compară cu o sesiune relaxantă de cumpărături cu fetele, cu  pauze de cafea sau ciocolată caldă, printre sarcinile de serviciu, putem să salvăm câteva minte doar pentru noi…ne refugiem pe site-uri ca să ne înnoim garderoba.

Ca să nu ne trezim cu un șifonier plin de haine, dintre care să purtăm doar jumătate, chiar dacă unele sunt cumpărate la super deal, trebuie să urmăm anumite criterii.

  1. Hainele de sezon se vor termina primele. Așa că, dacă încă vă doriți pulovere sau geci, este bine să fiți primele care află de reduceri și să asaltați magazinul sau site-ul în primele zile.
  2. Trebuie să facem diferența dintre nevoie sau capriciu. Un detaliu important…înainte de a da click pe „adaugă în coș” ar trebui să ne imaginăm cum și unde o să purtăm respectiva piesă vestimentară. Acest exercițiu ne va aduce puțin cu picioarele pe pământ.
  3. Fără cumpărături impulsive! Chiar dacă de la 150 de lei, bluza a fost redusă la 60 de lei, trebuie să respirăm și să nu o achiziționăm de îndată ce am văzut-o.
  4. Dacă avem timp să hoinărim prin centre comerciale, să nu ezităm să probăm hainele. Stiu, cozile sunt lungi la cabinele de probă, însă evităm dezamăgirea de a nu fi nimerit mărimea potrivită și încă un drum inutil pentru returnarea produsului.
  5. Mărimea contează! Dacă am găsit un singur 38, nu îl cumpărăm doar pentru că oricum vrem să slăbim. Acei pantaloni sau bluza o să rămână în colțul hainelor neutilizate, iar noi cu mai puțini bani pentru lucrurile care ne vin bine.
  6. Mare atenție la calitatea produselor. Multe magazine profită de acest sezon și scot din depozit piese mai slabe calitativ sau chiar modele care nu s-au vândut în anul precedent. Așa că, dacă este ieftin, nu înseamnă că este neapărat bun.
  7. Reducerile sunt un prilej bun pentru a găsi piese basic, dar woow. Toate trebuie să avem un plan de rezervă, precum o rochie neagră, jeansi care se potrivesc atât cu tocuri, cât și cu teniși, însă în plin sezon sunt genul de piese calitative, versatile și foarte scumpe. Ei bine acum este momentul să le achiziționăm.
  8. Chiar dacă reducerile sunt pentru obiectele de sezon, este oportunitatea noastră de a fi „in fashion” iarna următoare. Tot ce trebuie să facem este să ne orientăm înspre modele care nu se demodează repede, iar look-ul nostru o să fie unul impecabil.
  9. Bugetul fix! Dacă ne stabilim bugetul pentru reduceri de la început o să ne fie mult mai ușor…o să eliminăm capriciile și o să ne axăm pe piesele de care chiar avem nevoie.

Și pentru că în sezonul reducerilor nu este vorba doar despre haine și accesorii, iar Moș Crăciun nu a fost într-atât de darnic cu voi, este momentul oportun să vă uitați și la electrocasnice.

Site-uri de renume din România au mari discounturi în această perioadă, însă dacă aveți în plan să călătoriți în țări precum Spania, Italia sau Germania, vă sfătuiesc să lăsați un spațiu gol considerabil în bagajele voastre.

Acolo sunt mari reduceri la electrocasnice, laptopuri, telefoane și alte device-uri fără de care „nu putem trăi”.

De pilă, un laptop uzual, pe care aici îl găsim între 2500-2700 de lei, pe site-urile de profil din Spania acesta costă echivalentul a 2300-2400 de lei. Zic că merită să încercați.

Să înceapă cumpărăturile…..

Mai Multe

More article