Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCe facem cu hainele când trebuie să plece din dulapul nostru

Ce facem cu hainele când trebuie să plece din dulapul nostru

Ema, astăzi nu pleci de acasă până nu te uiți printre haine și mai golești din ele! 

Da, e mama pusă pe fapte mari.

Mie, chiar dacă unele lucruri nu îmi mai folosesc, nu mi-au folosit în ultimii doi ani și s-ar putea să nu-mi mai vină, mi-e mai greu să decid rapid asupra tuturor hainelor și pantofilor care trebuie să plece din dulapul meu.

Așa că m-am pus cam greu pe treabă, dar, ca să îmi fie mai ușor, m-a gândit să împart cu voi frumoasa experiență.

Ce faci într-o zi ploioasă de august? Triezi haine și le decizi viitorul…ok puțin cam tragic, dar cam așa se întâmplă:

Cui să le dau? Oare o să mai port vreodată bluza asta? Se va bucura cineva de rochia asta albastră așa cum m-am bucurat eu?…

Pentru fiecare obiect, fiecare curea sau tricou ai trăit o mică bucurie atunci când l-ai primit sau când l-ai găsit la reduceri și era exact ceea ce-ți lipsea, iar acum îți prisosește, este demodat sau nu-ți mai vine.

Bine, mă pun din nou pe cotrobăit și vin la rând rafturile cu hainele mai vechi, dar mai speciale pe care nu am îndraznit să le dau niciodată.

În această categorie întră puloverul primit cadou de la mama, când am împlinit 15 ani, cămaşa primului prieten, „confiscată” pentru amintiri pe viață, bluza roz- primul cadou de la cea mai bună prietenă din copilărie…

Nu, nu voi renunța la ele nici anul acesta. Păcat că nu există o modalitate de arhivare digitală ca şi în cazul fotografiilor, scrisorilor sau oracolelor.

Așa, acum le iau la rând pe celelalte și încerc să mă detașez total de toate gândurile și pornirile care mă împing să le pun înapoi, să mă gândesc la o soluție de update a dulapului care să se transforme, cumva magic, într-un loc mult mai încăpător.

Hainele nu sunt decât haine, sunt modalitatea prin care ne exprimăm, iar unele dintre ele pot fi pline de amintiri.

Îmi pun pe față privirea serioasă și încerc să combat îndoielile periculoase: 

  1. Nu îmi place dar ar fi bine să o mai ţin. De ce? Dacă într-adevăr nu îmi place, nu o să o îmbrac niciodată.

image

 

         2. Este pătată! Dacă haina contează pentru mine, voi încerca să scot pata. Voi face asta chiar acum, iar dacă nu reușesc să o curăț, o voi pune într-un sac, alături de hainele decolorate și de cele rupte, lângă containerul de gunoi…poate le folosește cineva.

NU puneți hainele decolorate și rupte pe raftul cu haine de casă…nu veți mai scăpa de ele, ani buni!

 

       3. Înainte îmi stătea bine… Bun, dacă îți este cu adevărat dragă, cel mai simplu este să treci pe la un croitor ca să îi facă mici modificări. Ia în calcul costurile modificărilor și fă o scurtă analiză de necesitate…în minte! Poate ieși mai bine cu o nouă achiziție, în perioada reducerilor.

Și acum, finalul! Au rămas hainele pe care le îndrăgim, dar pe care suntem conștiente că nu le vom mai purta. Au nevoie de un stăpân nou, care să se bucure de ele. Le punem pe toate într-un alt sac sau în mai multe și alegem cui vom face cadou lucrușoarele. Ele nu sunt pătate, rupte sau deteriorate. Sunt numai bune de purtat!

Spor la la treabă!

 

Mai Multe

More article