Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiCasa Filip – un altfel de ,,acasă” pentru oamenii care luptă cu...

Casa Filip – un altfel de ,,acasă” pentru oamenii care luptă cu cancerul

Dacă ar fi să alegem câteva instrumente clare prin care să măsurăm viața, viața în general, la care dintre ele v-ar fugi mintea prima dată?

Sănătatea? Oamenii dragi? O înșiruire a victoriilor? Oamenii pe care i-am iubit, sau cei care ne-au iubit pe noi? Dragostea împărtășită?

Personal, dacă m-aș opri la un singur instrument, aș spune că viața sau calitatea acesteia se măsoară cel mai bine în funcție de lucrurile bune care rămân în urma noastră. Cât din ceea ce am făcut pe acest pământ a ajuns și la cei din jurul nostru și a câta parte din cât am reușit să oferim a fost într-adevăr de ajutor.

În această ordine de idei, am ales să vă vorbesc astăzi despre Casa Filip. Situată în Cluj-Napoca, Casa Filip este o organizație care oferă cazare persoanelor care vin în orașul nostru pentru a se trata de cancer.

În prezent, organizația funcționează în incinta hotelului Hanul Fulton. Acolo, cei care și-au propus să facă bine oamenilor care au nevoie, prin intermediul celor 8 camere închiriate, oferă cazare unui număr de aproximativ 15 persoane bolnave de cancer, venite din alte orașe pentru a se trata la Cluj.

Atunci când facem bine, satisfacția pe care o resimțim are adesea tendința de a ne face să ne dorim să oferim din ce în ce mai mult. Cei de la Casa Filip se numără printre oamenii care se focusează pe ajutorul celorlalți, astfel că în prezent, aceștia au în vizor construcția unei noi case care va tripla capacitatea inițială de cazare.

Dat fiind faptul că în lipsa unui număr mai mare de locuri de cazare există pacienți aflați în nevoie pe care cei de la Casa Filip nu îi pot ajuta, s-a dat startul unui nou proiect care implică renovarea casei existente pe terenul pe care urmează să se construiască casa cea nouă. Astfel, începând cu 1 februarie a anului în curs s-a început renovarea acestei case, proiect care promite ca în aproximativ 3 luni să permită cazarea în 6 camere noi a oamenilor bolnavi de cancer. Casa le va pune acestora la dispoziție atât camerele de cazare cât și un living și o bucătărie, toate atingând cele mai bune condiții pacienților și/sau aparținătorilor acestora.

Așadar, într-o lume în care boala apare pe nepusă masă și poate lăsa impresia că lupta grea te va slei de puteri, cei de la Casa Filip se numără printre cei care vin să ofere un ajutor real, celor care depind de fiecare speranță.

Sub deviza ,,Oferim o ,,acasă” pentru toți bolnavii care luptă cu cancerul departe de casă”, Casa Filip este dovada că oamenii, atunci când își măsoară abilitățile, iau în calzul și grija pentru alți oameni. Prin Casa Filip, pacienții care duc o luptă grea și epuizantă cu cancerul, primesc în dar confirmarea că nu sunt singuri în acest proces.

Așadar, atunci când ne uităm în retrospectivă la viața noastră, cred că cel mai frumos sentiment este acela de a ști că prin implicarea noastră personală, alți oameni au avut șansa la o viață mai bună.

Dacă vrei poti sa să te alături și tu oamenilor care susțin pacienții bolnavi de cancer veniți la Cluj-Napoca din alte orașe pentru a se trata. Cei de la Casa Filip au nevoie de ajutor ce constă în donații sau voluntariat pentru a le putea asigura eroilor care luptă cu acestă boală toate condițiile necesare.

Mai Multe

More article