Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiFoodfeeria-universul culinar al creativității

Foodfeeria-universul culinar al creativității

Astăzi vă facem cunoștință cu Veronica Ilieș, mamă, soție, profesor universitar al Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, și food blogger.Încă din anul 2019, Veronica a dat naștere unui blog culinar, Foodfeeria, făcând din acesta un univers al rețetelor culinare, care venite la pachet cu un set de fotografii absolut superbe, sunt de natură să trezească cele mai ascunse simțuri gustative ale privitorului.

Căutând pe Instagram profilul Foodfeeria, observăm cu ușurință pasiunea și dragostea cu care aceasta transformă o rețetă culinară într-o adevărată artă, dar și dăruirea cu care Veronica oferă toate informațiile necesare pentru ca orice pasionat de bucătărie să poată să refacă acasă rețetele prezentate.

Fie că vorbim de un plating atent ales, fie că ne referim la videoclipurile în care sunt prezentați toți pașii necesari pentru a ajunge la produsul finit, Foodfeeria este o sursă de inspirație atât pentru cei pasionați de bucătărie cât și pentru curioșii care vor să știe care este maniera prin care din materie primă poate să rezulte un carusel de arome, culoare și dragoste.

Pentru a aduce basmul Foodfeeria cât mai aprope de dumneavoastră și pentru a scoate la lumină sămânța de la care a înflorit acesta, i-am adresat Veronicăi câteva întrebări.

Veronica Ilies&Foodfeeria

Vă invit acum, să aflați tainele care stau în spatele Foodfeeria.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră universul Foodfeeria?

Foodfeeria reprezintă pentru mine oaza mea de relaxare și frumos. Este chiar așa cum ai zis, un univers, unul feeric, al creativității și bucuriei de a împărtăși pasiunea pe care o am pentru gătit. Este modul meu de a mă conecta cu oamenii, prin intermediul rețetelor mele, a textelor pe care le scriu, a pozelor pe care le fac și, mai nou, a video-urilor pe care învăț să le fac.

Cum v-a venit această idee de a crea un blog culinar?

Ideea o aveam în minte cu mulți ani înainte de a demara acest blog. Curajul a fost cel care mi-a lipsit și pentru care am avut nevoie de un imbold. Acest imbold a venit de la niște prieteni buni care, într-un moment greu din viața mea, mi-au sugerat că ar trebui să fac ceva mai mult cu această pasiune pentru că mă va ajuta să mă deconectez de la probleme. Și așa a fost! Teama mea era că nu voi putea face niciodată fotografii frumoase. Asta pentru că nu eram deloc interesată de fotografie, nu știam sa fac o poză frumoasă nici măcar copilului meu J Dar totul se învață, iar acum sunt bucuroasă că am învățat și învăț mereu singură toate provocările care vin pe zona de dezvoltare a blogului și a paginii de Instagram.

FoodFeeria

De unde moșteniți acest hobby?

Bunica mea era mare bucătăreasă. În satul ei natal, Gilău, gătea la evenimentele satului, la nunți și botezuri. Când ne adunam toată familia la masă ne făcea fiecăruia în parte, de fiecare dată, felurile preferate de mâncare. Gătea foarte multe feluri pentru o simplă masă aniversară în familie sau de duminică. Dar bucuria ei cea mai mare era să mâncăm fiecare fix ce ne plăcea mai mult sau de ce ne era dor. Nu conta că făcea șnițelele în trei feluri diferite dacă așa bucura trei meseni. În copilărie îmi dădea mereu câte puțin aluat din orice făcea, îmi punea în castroane mici și îmi zicea să gătim împreună. Aveam chiar și un făcăleț și tocător micuțe cu care întindeam aluatul de cozonac sau prajitură. Apoi, mama a gătit mereu. La noi în familie se mânca doar mâncare gătită în casă de la zero. Așadar, iată moștenirea J

Care sunt cele mai apreciate rețete?

Fără îndoială cele de desert. Cu toate că multă lume încearcă să mențină o alimentație sănătoasă și să evite zahărul, un desert bun ne face pe toți să poftim la el. Iar eu iubesc să fac desert. Cofetăria mă atrage chiar mai mult decât bucătăria.

Care este feedback-ul publicului dumneavoastră?

În general pot să spun că am un feedback bun. Comunitatea mea este încă micuță și s-au strâns în ea oameni frumoși. Chiar zilele trecute am fost surprinsă de numărul mare de vziualizări a unui reel pe instagram. Este o recompensă frumoasă a muncii depuse.

Cum se îmbină cele două activități, cea de profoesor universitar și cea de food blogger?

Cele două activități se îmbină chiar bine, zic eu. Sunt profesoară la o specializare care are legătură cu creativitatea, cu frumosul, cu promovarea și imaginea. De multe ori m-am regăsit aplicând în activitatea cu Foodfeeria lucruri pe care le predau studenților mei. Iar de când am început să am colaborări cu branduri, am aplicat și mai mult aspecte legate de branding, imagine, PR sau brand personal pe care le predau studenților mei. În ultima vreme chair am început să simt și să spun că Foodfeeria a devenit al doilea job, acela pentru care muncești mult, dar e o muncă relaxantă, nu presantă și stresantă.

Ce sfat i-ați da unei persoane care își dorește să își transforme pasiunea în artă pentru public?

Sfatul meu este să aibă curaj. Chair dacă are impresia că nu știe de unde să înceapă sau că nu e suficient de bun sau pregătit. Multe se învață în viață. Iar dacă ceea ce faci e din pasiune învățarea este ușoară și aduce mari satisfacții și vindecă sufletul. Dacă cineva mi-ar fi spus acum 3 ani când am început blogul că o să filmez și editez singură i-aș fi spus că nu mă cunoaște deloc, că nu am abilități de felul acesta, că sunt chiar stângace în acest sens. Și iată-mă în momentul în care învăț chiar cu drag să fac asta și mă automotivez mereu în a mă dezvolta în toate provocările pe care mi le aduce activitatea cu blogul.

Mai Multe

More article