Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkCând oraşul te înnebuneşte

Când oraşul te înnebuneşte

Iarna poate fi grea chiar şi într-un loc al luminilor, al muzeelor, al magazinelor, restaurantelor şi al spectacolelor Broadway. Iarna la New York nu este chiar aşa de gri sau grea ca în România.

Este mai blândă, cu mai puţină zăpadă; aşa, o dată sau de două ori ninge straşnic de se închide tot oraşul: scolile, metroul, chiar şi birourile newyorchezilor obsedaţi de muncă (ehei.., nu scapă de muncă, lucrează de acasă). Iarna la New York are multe zile însorite.

Frigul cel mare atinge apogeul în ianuarie – februarie. Iarna la New York e mult mai uşor de suportat datorită soarelui; cu dinţi, ce-i drept, dar care umple într-un mod aparte zilele friguroase.

Zăpada în acest oraş e minunată … la primele ore ale dimineţii. După primele zile, iarna îşi arată faţa neîngrijită pe arterele principale ale oraşului.

Iarna pe ulitele New Yorkului

Zilele scurte, frigul şi zăpada murdară reuşesc să zdruncine nervii unora ca mine. Şi aşa, când mi se acreşte de iarnă la New York, dau o fuga în „upstate”, în susul statului, adică la nord de oraş. Acolo, la o oră de mers cu maşina sau cu trenul, începe o altă lume. Oraşe mici, cochete şi o natură fermecătoare.

Cascade si paduri, la o aruncatura de bat de marea metropola

Munţii Catskills te întâmpină cu păduri, dealuri, lacuri, văi, râuri şi cascade în orice anotimp. De aici vine şi apa oraşului New York, bună de băut de la robinet, un lucru puţin întâlnit în State. O escapadă la munte, de o zi sau de un weekend, este exact ce trebuie pentru reîncărcarea bateriilor şi relaxarea minţii.

 

Alte poveşti de-ale Luminiței Cuna le găsiți AICI.

Articolul precedentCastraveți murați … fripți
Articolul următorOrașul cu multe fețe

Mai Multe

More article