Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiAxenia Roșca - Artistul ce aduce mai aproape o inimă de alta

Axenia Roșca – Artistul ce aduce mai aproape o inimă de alta

Respirăm un aer ce invită la analiză, calibrare, conștientizare și introspecție.

Într-o societate ce încurajează acumularea, materialismul și obținerea fericirii printr-un freamăt continuu al minții și inimii, există și persoane care, prin activitatea lor, ne arată o altă perspectivă a obținerii bunăstării. Una dintre acestea este artistul vizual, Axenia Roșca.

Experiențele proprii sunt adesea cele mai bune lecții de viață. Acestora, li se adaugă toate interacțiunile, dar și cărțile citite, care ne impregnează mesaje pe retina vieții.

O cale către o viaţă fericită pare a fi trăirea realităţii dincolo de cea întâlnită prin văz, şi anume, cea simţită. 

Antoine de Saint-Exupéry, prin Micul Prinț, redă o înțelepciune ce se pliază oricăror timpuri, mereu valabilă.

 

Inima-un simbol ce nu necesită traducere, este internațional recunoscut și desenat încă din copilărie, de către fiecare dintre noi.

Cine nu a desenat o inimă, măcar o dată ?!

Organul ce a fost asociat cu simțirea și emoțiile noastre, inima, bate mai puternic de fiecare dată când experimentăm stări ce, fie ne surprind în mod plăcut, fie ne scot din starea naturală a beatitudinii.

Un organ elastic ce este în relație de complementaritate sau contradicție uneori, cu mintea.

Fiecare dintre noi are o inimă.

O inimă ce bate din pasiune, bucurie, tristețe, dragoste, apreciere, dorință, teamă, așteptare, necunosut.

Camerele inimii sunt locuri ce ne îndeamnă să visăm, să creăm și să oferim recunoștință celor care o fac să bată cu repeziciune de fericire sau entuziasm.

Bătaia ei, acompaniază și străbate coloana sonoră a vieții noastre, așa cum reproducerile ei vizuale ne creează diferite stări de la adrenalină și energie, când urmează să facem ceva ce ne place sau să întâlnim persoane dragi, emoție inocentă, ca atunci când desenam inimi în copilărie,  dragoste profundă, ce ne face să ne sară inima din piept, admirație, pentru toate reprezentările creative în care a fost reprodusă.

Un artist ce apreciază importanța pe care o acordăm simțirii și simțurilor dincolo de văz, Axenia Roșca, oferă prilejul de a conștientiza necesitatea legăturilor interpersonale și materializează astfel simbolul afecţiunii într-o bijuterie ce ne reamintește cât de importantă este relația cu noi înșine pentru toate celelalte pe care le avem.

Așadar, ea invită la cunoaștere, reîntoarcere la forma nealterată a sinelui și inimii tale, pentru o interrelaționare de la inimă la inimă.

Doctorand al Universității de Artă din Cluj-Napoca, creativ neobosit, cu viziune și pathos, Axenia a înțeles impactul pe care îl are conștientizarea simțurilor în cotidianul nostru și asta se reflectă în mesajul transmis cu subtilitate și neinvaziv, prin creațiile sale-inimile bijuterie „Arată-ţi aprecierea existenţei celor din jur” 

Dorința ei este de a transmite necesitatea reală a sentimentului de împărtășire, tocmai pentru a nu pierde din vedere esența ființei umaneconexiunea.

Aceste inimi apropie – atât persoana ce primește inima, de către cea care i-a oferit-o, dar și de sine.

Un gest plin de semnificație, ce rămâne cu noi, chiar și în absența temporară a persoanelor dragi.

Inima creată de Axenia, este realizată fie din rășină sau alte materiale și transmite purtătorului mesajul prezenței unei persoane indiferent de tipul de relație, sau chiar a unei stări, ce adesea nu este suficient explorată de purtător.

O varietate de culori disponibile, fac din purtarea inimii un simbol al curajului, speranței, încrederii, mulțumirii sau aprecierii.

Artist şi antreprenor, Axenia a conturat cu optimism  şi curaj acest proiect, însă, a ştiut că vulnerabilitatea este o caracteristică pe care trebuie să o accepți, atunci când pășești în lumea antreprenorială.

Dorința de a conecta o inimă cu alta și de a nu pierde din vedere stările pe care propria inimă ți le transmite, face ca proiectul Axeniei să fie o contribuție la consolidarea valorilor necesare unui trai tihnit.

Prin fiecare inimă ce ajunge la un destinatar, Axenia confirmă că nu a fost împinsă de fricile din minte, pe care orice persoană le are, ci a fost condusă de visurile din inima ei.

Un artist al oamenilor pentru oameni, Axenia este de găsit aici www.axeniarosca.ro.

 

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article