Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiAntreprenoriat cu miros de narghilea și prietenie

Antreprenoriat cu miros de narghilea și prietenie

Privim adesea clădirile orașului fie cu spirit de admirație și reamintire a unor evenimente, fie din curiozitatea și dorința de a le explora, timp în care ne lăsăm provocați de stări diverse ce ne conduc uneori către clipe ce ne animă sufletul.

Starea de bine, armonia, echilibrul între profesional și personal, precum și bucuria sunt cel mai adesea dobândite atunci când sunt împărtășite.

Unul dintre cei ce a crezut că poate să creeze o locație în care oamenii să fie prezenți pentru socializare, prietenie și divertisment este Danish Ashraf.

Dacă orașul Cluj-Napoca ar vorbi, ar spune el că este mândru de toți cei pe care i-a cucerit, și anume, cei ce au venit să o exploreze pentru o perioadă scurtă, dar care, mai apoi au hotârât să și rămână aici, îndrăgindul incomensurabil ?!

De pe meleaguri cu aromă de curry, din îndepărtata Indie, Danish Ashraf, absolvent al UMF Iuliu Hațeganu, actual proprietar al locației orientale Da Camel club, are o poveste ce nu putea fi spusă, dacă pașii nu i-ar fi trecut atât granițele țării cât și pe cele ale imaginației.

Așa că, ajung pe strada Tipografiei, numărul 8 pentru a afla mai multe despre cel ce își dorește a păstra și susține totodată, starea de bine pe care o generează unitatea umanității, prin diversele forme de socializare.

Danish, singurul indian din România care are un club și care, prin dorință și viziune, atrage clujeni și persoane din diverse colțuri ale țării și ale lumii cu ideea sa materializată prin locația Da Camel club situată chiar în centrul orașului.

Dorința. Momentul 0.

Multe sunt aspectele care ne adună, precum au fost și punctele de întâlnire ale studenților în cosmopolitanul oraș, iar Sora, rămâne una dintre locațiile celebre, ce a schimbat vieți și percepții.

| toate întâlnirile aveau loc la Sora, așa că, încă din studenție, am simțit nevoia existenței unui spațiu generos pentru a avea un loc cu diversitate, ce permite întâlnirilor dintre oameni să îi apropie și conecteze ‒ D. A.

Așa că, Da Camel club este exact asta ‒ locul ce oferă prilejul de a fi împreună și a creiona momente memorabile.

| Ziua cafenea, la prânz restaurant, iar seara club. Toate, în același loc, pentru că am vrut să se lege unul cu altul, unde să existe diversitate prin disponibilitate și generozitatea posibilității de a petrece timpul aici. ‒ D. A. 

După primele clipe petrecute la ATI în spitale, Danish a simțit că dorește să fie un om pentru oameni, dar într-o formă mai creativă, realizând astfel conceptul Da Camel club.

Adolescenți și nu numai, regăsesc această locație un spațiu necesar, atât prin plurivalență, cât și prin accesul facil la diversele forme de socializare. 

|sunt un fan al socializării și am o gândire deschisă și cred că de asta este nevoie acum că au dispărut multe dintre chestiile esențiale din societate, precum conexiunea reală dintre oameni și palpabilitatea unui eveniment, oricât ar fi el de minor ‒ D. A.

Chu’pal, un termen indian, ce reprezintă atât prima formă de socializare, cât și locul ce aduna persoanele în jurul narghilelei după o zi lungă de muncă pentru a oferi un răgaz și un simț de unitate, se regăsește și în conceptul creat de Danish.

În spațiul Da Camel club, puteți savura delicioasa mâncare indiană, experimenta narghileaua și participa la evenimente creatoare de bună dispoziție.

Da Camel club. Nume și Semnificație.

Pe Danish l‒am găsit așteptându-mă răbdător, la o masă pe care se afla o narghilea ce emana o aromă relaxantă în toată încăperea.

|avem nevoie de răbdare în viață, iar asta, cu siguranță, o putem învăța și de la cămilă, animalul ce nu se grăbește decât cu scop cert ‒ D. A.

Deoarece cămila era baza comerțului și a accesului la bunăstare, Danish a dorit ca aceasta să fie simbolul care îi poartă numele localului.

Cămila o tras pe toată lumea spre succes, cum, pe mine n‒o să mă tragă ?!,  îmi dezvăluie Danish pe un ton simpatic și amuzant privind proveniența numelui locației. Așa că, Da Camel club este de fapt asocierea numelui său cu simbolul cămilei.

Antreprenorul Danish Ashraf

De 8 ani, Da Camel este rezultatul spiritului antreprenorial dezvoltat prin educație și prin conturarea unor viziuni clare, ce au fost asezonate cu mult curaj și încredere că se poate.

|dacă un străin poate, oricine poate, gândiți-vă că eu, ca străin, a trebuit să depun efort dublu: învățarea limbii, acomodarea, crearea unor relații, autoeducație antreprenorială, dor de casă și nu numai ‒ D. A.

Danish, este cel ce încearcă să găsească mereu soluții la provocări și nu se identifică cu cei mai mereu nemulțumiți, care par adesea că sunt așa, doar pentru a atrage atenția.

| eu nu mă enervez pe situație, ci încerc să privesc în perspectivă și să îmi păstrez astfel energia pentru a putea obține soluționarea problemei ‒ D. A.

Un observator și creator, Danish consideră că ambiția și recunoștința sunt condimentele esențiale în mobilizare și materializare, așa că, el susține ferm că inteligența bate tot.

|dacă ești inteligent, ești inteligent oriunde. Sunt sigur că inteligența și atitudinea creează succesul. Inteligența pe care o avem trebuie transformată în succes. Punctul meu forte e dorința de a păstra socializarea între persoane.  Sunt un om deschis și apreciez enorm viața din jurul meu. Fac efort propriu, nu vreau să mor plictisit ‒ D. A.

Omul Danish

Dacă în copilărie își petrecea timpul alergând în apropierea Taj Mahalului, mâncând litchi și kebab și povestind cu bunicii după partidele de cricket, acum, realizează că zâmbim prea puțin și uităm să ne bucurăm zilnic de mici acțiuni care ne pot influența existența.

|nu vreau să dau vreo lecție de viață nimănui, dar cred că egou‒ul anulează multe schimburi faine reciproce, așa că, mândrie am, dar aroganță și ego, nu. ‒ D. A.

Admiră și respectă natura și tot ce oferă ea, iar Colibița este unul dintre locurile sale de suflet în care ar reveni iar și iar.

|dute în natură și apoi, adu liniștea ei în oraș, prin tine. Natura ne vorbește și ne ghidează sufletul către calm și echilibru ‒ D. A.

Așa că, Da Camel club rămâne una dintre scuzele pentru ca oamenii să se sărbătorească unul pe celălalt, indiferent de schimbările erei moderne tehnologizate, ce diminuează uneori frumusețea și esențialul vieții, și anume, prilejul de împărtășire și socializare față în față.

Gyorgydeak Patricia

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Adevărul este ca la Danish, este locul și omul unde nu găsești tristețe, suferințe sau orice altceva. Este un om deosebit, un om calm, inteligent și plin de viata. Este prietenul nu numai al meu ci a tuturor oamenilor buni 🥰

Comments are closed.

Mai Multe

More article