Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiPatricia Irimieş, campioana care visează tenis

Patricia Irimieş, campioana care visează tenis

“Când joc îmi golesc mintea, mă concentrez pe minge, pe lovituri și pe mișcările adversarei”.

O formă de meditaţie înainte de meci, o formă de concentrare maximă şi intrare în atmosefera de competiţie, nu ştiu să vă răspund exact şi nici nu ştiu dacă e foarte important răspunsul meu.

De curând, în 4 noiembrie 2022, Patricia Irimieş a obținut locul 3 la dublu la turneul Tennis Europe, din Larnaka (Cipru), o competiţie cu peste 40 de fete din toată Europa (Ucraina, Cipru, Marea Britanie, Grecia, Bulgaria, Rusia, Lituania, Letonia, Belarus și România). Şi la simplu a intrat pe tabloul principal, unde a câştigat 2 meciuri și a pierdut 1, deci s-a oprit înainte de sferturi.

Am ascultat-o pe Patricia povestind despre pasiunea ei, tenisul de câmp şi i-am admitrat dedicarea şi perseverenţa de care dă dovadă pentru a-şi îndeplini visul cu confetti în vârful podiumului.

Aşadar, Patricia Irimieş, are 12 ani şi este membru al clubului clujean Napoca Tenis, dar şi elevă la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”. De mică a făcut sport. A început cu înotul, apoi gimnastica şi acum, de 4 ani, iubeşte tenisul. Cu tenisul a fost un fel de dragoste la prima vedere: “În 2019 am fost ca spectator la FedCup la Sala Polivalentă și mi-am dat seama că vreau să fac tenis”.

De când a prins drag de tenis, s-a antrenat deja la două academii din străinătate, în SUA și în Spania.

Cu Patricia nu e de glumit când vine vorba despre antrenamente. Joacă şi 2-3 ore pe zi, are în palmares peste 30 de concursuri naționale şi internaţionale la care a câștigat locurile 1, 2 sau 3 şi micile accidentări, cum le spune ea, nu sunt un motiv să se oprească din joc. În luna septembrie 2022, la turneul din Croația (Champions Bowl), a luat locul 2 la dublu cu gleznieră pentru că avea entorsă.

Pentru Patri, fiecare competiţie este un fel de aventură. Descoperă locuri noi, are ocazia să întâlnească copii de vârsta ei, învaţă multe despre ambiţie, dorinţe, luptă, slăbiciunile oamenilor şi, mai ales, experimentează noi bucurii.

„E frumos, dar e și greu la turneele internaționale. Vin jucători din toată Europa, cu stiluri diferite de joc și toți sunt foarte, foarte buni. Unii dintre ei au şi câte 100 de meciuri jucate în turnee internaționale într-un singur an. Mă bucur când reușesc să fiu pe podium, dar mă şi bucur că învăț mult din aceste turnee și îmi fac prieteni noi, de fiecare data”.

E firesc să îşi dorească să fie cea mai bună, iar atunci când se gândeşte la podium, se vede în vârful lui, își imaginează momentul plin de fericire, înconjurată de familie și de prieteni. E un sentiment pe care şi-ar dori să îl împartă cu toți cei din jur şi, pentru colorarea sentimentelor frumoase, îşi doreşte neapărat confetti,  multe confetti!

Pe lângă tenis, Patricia îşi doreşte să facă arhitectură şi design interior-exterior, să ajungă la o universitate din SUA, Spania, Franta sau UK, să trăiască într-o ţară plină de soare și de oameni calzi și prietenoși. Iar Moş Crăciun poate liniştit să deschidă cutia poştală şi anul acesta pentru că Patricia are câteva rugăminţi şi pentru el:

  1. Cadouri multe
  2. SPONSORI care să o ajute să reprezinte cu succes România la cât mai multe turnee, mai ales la cele internationale

Deocamdată, Patricia este susţinută exclusiv de familie, sarcină tot mai greu de îndeplinit mai ales pe fondul performaţelor tot mai multe şi ascensiunii remarcabile.

Mai Multe

More article