Poveşti de călătorieVacanțe de Weekend pentru o vară mai dulce

Vacanțe de Weekend pentru o vară mai dulce

Încă nu ai reușit să te bucuri de concediu anul acesta? Sau deja te-ai bucurat din plin de vacanță si simți ca te-ai întors de prea mult timp de pe meleagurile însorite? Ei bine, soluția pentru a-ți face mai dulce rutina de la locul de muncă, sunt escapadele de weekend. Am pregătit aici câteva destinații cu zboruri mai ieftine de 70 de euro. Ce zici, ți-am făcut poftă deja? Ok, hai să începem.

  1. Amsterdam. Da, acest oraș este mereu o idee bună. Are cea mai mare densitate de muzee pe metru pătrat din lume, cele mai bune brânzeturi (trebuie să încerci Gouda, Edam sau Leyden), îl poți străbate cu ușurință la pas sau cu bicicleta, iar cartierul roșu este unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le trăiești (nu să le vezi) înainte de a muri. O noutate? Keetwonen, o zonă deloc turistică, cu locuințe făcute din containere, care promite multe. Să bei o cafea (și alte „delicii”) în coffee shop-urile lor este o tradiție pe care nu trebuie să o sari. Din păcate miticul Yellow Mellow s-a închis în ianuarie, însă nu trebuie să ratezi o vizită la Abraxas.
  2.  Florența. Să nu cunoști capitala Toscanei este considerat aproape un delict. Ponte Vechio, statuia lui Miguel Angel, impresionantul Duomo….Genul de oraș monument prin sine însuși. Bucătăria italiană a fost mereu demnă de expresia „Mamma Miaa!”. Așa că nu te pierde în fața delicioaselor aperitive… Prin multitudinea de baruri, după ora șase după masa, ți se oferă mici aperitive gratis alături de consumația ta și de regulă sunt delicioase. Pentru ora cinei, este foarte în vogă restaurantul La Managere. Încearcă, desigur, tradiționalul panninis (o să vezi că nu are nici o legătură cu cel din restaurantele noastre). Aaaa și să nu uităm de înghețată! Să nu pleci din Italia fără a gusta faimoasa „gelato”! Se prea poate să te întorci cu un kilogram în plus, însă dacă deliciile lor te-au făcut fericită, zâmbește!
  3.  Lanzarote. Plaje cu ape cristaline în mijlocul Atlanticului, climă excelentă și o atmosferă  de vacanță adolescentină. Toate acestea o să le găsești dacă îți propui să faci surf câteva zile.  În Lanzasurf găsești mereu oferte avantajoase, iar unele programe îți permit să îmbini surful cu yoga. Iar dacă sportul nu te prea prinde, poți vizita „colțurile invizibile”, marea rezervație naturală Jameos del Agua (o peșteră vulcanică incredibilă) sau Parcul Național din Timanfaya. 
  4. Toulouse. Dacă ai poftă de o doză impresionantă de cultură, poate că anul acesta o să faci o mega descoperire dacă alegi acest oraș. Te poți înscrie pe Toulouse Greeters pentru a savura un ghid prin oraș, cu voluntari care îți vor arăta cele mai frumoase și mai autentice locuri. Pentru a asculta o muzică bună live, poți trece pe La Dynamo, iar dacă vrei să respiri artă, îți recomandăm spațiul cultural La Grainerie. Toulouse  este o supradoză artistică și culturală care o să te lase cu gura cascată. 

Mai Multe

More article