Poveşti din ClujTinerii frumoși ai Clujului - Matei Holeleu- Dans clasic

Tinerii frumoși ai Clujului – Matei Holeleu- Dans clasic

 

Scena este locul unde te maturizezi, iar anii protagonistului se numără doar în nivele de performanță. Această teorie o cofirmă Matei Hadrian Holeleu, care de la 8 ani, cucerește cu dansul său scenele pe care urcă.

12784747_821652844647771_126713733_n

„Prima dată când am fost pe scenă am avut emoții, dar eram nerăbdător să dansez.”

Emoțiile erau ale unui copil care a vrut să își arate pasiunea pentru dans în fața mulțimii. Acela a fost începutul unui frumos șir de reprezentații și participări la diverse concursuri care l-au condus înspre locul I la Olimpiada Națională din 2015.

„Rădăcinile” de dansator i se regăsesc în dansul sportiv, care l-a practicat mai bine de 6 ani, însă premiul cel mare a fost obținut după doar 8 luni de muncă, pentru dans clasic. De atunci a participat la câteva spectacole de la Teatrul Național din Cluj-Napoca, cum ar fi „Vissi D`arte” și „Dance emotion”.

„La olimpiadă a fost foarte frumos. Înainte de concurs ne-am încălzit și după aceea ne-am așteptat rândul să intrăm pe scenă. Am concurat cu o variație din baletul Giselle, actul 1. Nu ni s-a spus rezultatul pe loc, ci peste două zile. Tot ce am știut a fost că am intrat în gala de după olimpiadă. După gală a urmat premierea, şi, spre surprinderea mea, eu am fost câștigătorul.”

 

Timpul și-l împarte între orele de la Liceul de Coregrafie, cele de la Atelierul de dans și bineînțeles témele obișnuite ale unui licean. A găsit o formulă magică de a lăsa niște timp și pentru prieteni, pe care susține că nu îi neglijează deloc și că sfârșiturile de săptămână le sunt dedicate.

Viitorul și-l creionează pe marile scene din Viena sau Londra, iar până când va veni clipa, își urmărește idolii ca Mihail Baryshnikov și Jorge Barani. Până atunci, tot ce își dorește este o bursă care să îi ofere posibilitatea de a studia în străinătate și de a se dezvolta cât mai mult cu putință.

 

La capitolul pasiuni se încadrează somnul, deși nu ai zice asta,  fiindcă este o fire extrem de energică.

Părinții, și mai ales nașul său de botez sunt pilonii de sprijin ai lui Matei. Dacă destinul nu l-ar fi pus pe scenă, ar fi fost tentat să devină terapeut, urmând exemplul mamei sale în practicarea terapiilor alternative ca Bowen, reflexoterapie etc.

„Peste 10 ani mă văd dansând pe o scenă mare cu două perechi de aripi în spate”

Mai Multe

More article