Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiSpirit de ANTREPRENOR – Andrei Pintea

Spirit de ANTREPRENOR – Andrei Pintea

Băiatul ce își umple geanta cu ziare apoi apucă ghidoanele bicicletei și pornește pe trotuarele americane pentru a le arunca pe gazoanele de un verde crud este o scenă din filme pe care mulți ne-o amintim.

Ce au în comun băiatul cu ziarele și Andrei Pintea ?!

Un reper antreprenorial și un mentor, Oprah Winfrey, consideră că este inutil să ne îngrijorăm pentru obținerea succesului, ci sugerează să lucrăm astfel încât să devenim semnificativi, iar succesul va urma în mod natural.   

Succesul unei persoane este adesea asociat cu resursele financiare de care aceasta dispune, dar a fi un om de succes este despre viziune, disciplină, responsabilitate, conștientizare, simțul utilității, așa cum Andrei Pintea, elev ce pășește de pe acum pe drumul succesului, o demonstrează prin povestea lui…

Elev al Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, Andrei a ales să își folosească timpul din vacanță în a deveni semnificativ punându-se în slujba altora.

Așadar, pe Andrei îl poți găsi în una dintre cafenelele din centrul orașului servind bunătăți persoanelor ce își răsfață simțurile prin conectare sau relaxare într-un spațiu primitor ‒ Bulevardul Eroilor.

Viziunea despre viața pe care dorește să o aibă l-a făcut să aleagă să trăiască simțul utilității și dorința de a dobândi noi abilități, făcând din bani o resursă pentru investiție și nu doar pentru consum.

RELAȚIA UNUI ADOLESCENT CU BANII

| După o lună de muncă, relația mea cu banii s-a schimbat în mod pozitiv. Am început să înțeleg mai bine valoarea banilor și importanța gestionării lor responsabile.

Toți banii pe care i-am câștigat i-am economisit și înțeleg că modul în care îi gestionezi poate influența calitatea vieții tale, așa că voi încerca să nu îi irosesc pe toți. ‒ Andrei Pintea

IMPULSUL DE A LUCRA PART-TIME

| Doresc să învăț despre responsabilitate și să dobândesc experiență pe piața muncii. De asemenea, am văzut această oportunitate ca pe o modalitate de a-mi dezvolta abilitățile sociale, de aceea am ales un job la o cafenea. Prin faptul că îmi dedic timpul altora prin munca mea mă face să mă simt util. Este clar o oportunitate de dezvoltare personală. De asemenea, îmi oferă satisfacția că pot economisi bani pentru propriile scopuri și nevoi. ‒ Andrei Pintea

INSPIRAȚIE

Consideră că este util să privești în jur și să te lași inspirat și își dorește ca în viitor să găsească un mentor care are viața pe care el și-o imaginează și astfel, să învețe de la acesta.

PROFESIONALISM LA LOCUL DE MUNCĂ DIN PERSPECTIVA UNUI ADOLESCENT

| Cred că este despre a fi punctual, responsabil cu sarcinile atribuite, a arăta respect față de colegi și a fi deschis la învățare și îmbunătățire continuă. Abilitățile de comunicare, rezolvare a problemelor, gândirea critică și capacitatea de a lucra în echipă sunt abilități esențiale ce poate că vor fi utile mereu, indiferent de domeniu. ‒ Andrei Pintea

Ar investi bani în învățarea continuă, cărți, în resurse care l-ar face să înțeleagă mai bine lumea și să îi dezvolte cunoștințele și ar explora locuri noi.

CALITATEA DE ANGAJAT

| Este o provocare ce aduce satisfacții multiple. Îmi place să contribui la efortul echipei și să văd că munca mea contează. Se vedea pe chipul colegilor mei că prin simplul fapt că nu mai trebuiau să debaraseze o masă sau să facă o limonadă, tura lor era mult mai ușoară doar cu prezența mea acolo și cu lucrurile simple, dar necesare, pe care le făceam. Andrei Pintea

Andrei Pintea, un adolescent al societății moderne ce traversează spirala temporală, făcându-se la fel de util precum băiatul cu ziarele și care ne arată că dincolo de funcția pe care o îndeplinim în societate, există mereu ceva ce nu se vede cu ochiul liber ‒ valori umane precum onestitatea, responsabilitatea și dorința de a învăța și evolua constant. Toate acestea îl ghidează în deciziile luate precum și în interacțiunile cu cei din jur.

L-ați cunoscut pe Andrei Pintea, adolescentul ce se îndreaptă cu intenții clare spre viziunea lui, aceea de a-și alege orele și locul de unde lucrează, devenind un antreprenor de succes.

Până data viitoare, gânduri senine.

Gyorgydeak Patricia

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article