Poveşti de binePoveşti cu mâncareSecretele Giovannei-Universitatea Cluj şi biscuiţi decoraţi cu marţipan

Secretele Giovannei-Universitatea Cluj şi biscuiţi decoraţi cu marţipan

Să bucătărim puţin pentru cei mai înflăcăraţi suporteri ai clubului nostru de suflet. Să le îndulcim şi întărim momentele de pasiune pentru U, cu biscuiţi decoraţi cu sigla clubului.

Ştim să fim originali. Doovada? Biscuitele U Cluj în mărime…gigant, ca o pizza mare…de împărţit cu toţi cei dragi.

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna
Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Acum…să vedeţi şi să citiţi cum se face.

Eu vă propun o reţetă de bază de biscuiţi cu zahăr, cu care voi vă puteţi juca cu condimente şi arome după placul vostru sau puteţi folosi reţeta voastră preferată de biscuiţi.

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna
Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Pentru aluatul de biscuiţi avem de nevoie de:
• 250 gr unt peste 80% grăsime la temperatura camerei,
• 1 ou întreg
• 250 gr zahăr granulat
• 1 plic praf de copt
• 400 gr făină
• Condimente, esenţe,.. în funcţie de gustul fiecăruia

Până să fie gata mai avem paşi importanţi de făcut:

1. Încălzim cuptorul la 200 de grade.
2. Amestecăm zahărul cu untul până când devine cremos.
3. Adăugam oul şi esenţele sau condimentele folosite şi…amestecăm.
4. Amestecăm făina cu praful de copt şi adăugam treptat peste crema de unt. Frământăm cu mâna, până când obţinem un aluat omogen, ca o bilă.
5. Presărăm făina pe masă şi întindem aluatul la o grosime de 4 mm. Cu ajutorul unui platou de pizza şi a unui cuţit, tăiem forma rotundă de care avem nevoie şi îndepărtăm surplusul.
6. Masăm surplusul rezultat şi îl întindem din nou pentru a decupa cercuri mai mici din resul de aluat. Aici puteţi folosi decupătoare sub formă de cerc dacă aveţi… dacă nu, vă folosiţi de un pahar.
7. Tapetăm două tăvi cu hârtie de copt, punem biscuţii tăiaţi pe hârtie şi introducem tăvile la cuptor timp de 8-10 min sau până când vedem că s-au rumenit pe margini.
8. Îi lăsăm să se răcească după care trecem la decoratul lor.

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna
Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Pentru decorul lor avem nevoie de:

• Marzipan/fondant/pasta de zahăr alb/a
• Fondant gata colorat negru
• Decupator în forma de U, dacă aveţi, dacă nu, ne descurcăm cu cutitul
• Carioca comestibilă neagră

1. Întindem fondantul pe masă, într-un strat de 3 mm. Eu pun amidon pe masă pe a evita ca fondantul să se lipească.
2. Cu ajutorul decupătoarelor folosite la tăierea aluatului tăiem şi fondantul.
3. Cu o pensula şi puţină apă lipim fondantul de biscuiţi.
4. Întindem fondantul negru şi, cu un decupător sub formă de U, tăiem literele de care avem nevoie. Pentru biscuitele mare, tăiem liber cu mâna şi cu cuţitul, un U mare.
5. Tot cu pensula şi puţină apă lipim literele pe fondantul alb.
6. Cu o fafurie mai mică, care să acopere litera U, şi cu un pahar mai mic decât biscuiţii noştri, ne delimităm un cerc. Trecem pensula cu apă în jurul farfuriei şi apoi lipim o fâşie subţire de fondant negru.
7. În cazul biscuiţilor mai mici puteţi să desenaţi cercul mai mic cu carioca comestibilă, de care va folosiţi şi să scrieţi Universitatea Cluj şi anul …1919.

 

 

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna
Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

 

Giovanna

http://giovannascakes.blogspot.ro/

http://gatim-mancam-savuram7.blogspot.ro/

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)

Mai Multe

More article