Poveşti de călătorieRequena cu gust de struguri. La crama unde găseşti şampania cu ciocolată

Requena cu gust de struguri. La crama unde găseşti şampania cu ciocolată

Dealuri acoperite de vii, vin de calitate şi o multitudine de crame care așteaptă vizitatori, oameni dornici să petreacă timpul într-un atmosferă care te duce în trecut, acolo unde s-au născut tradiţiile Spaniei.

Requena este o localitate situată la o oră distanță de Valencia care parcă încearcă să își lase în urmă trecutul. Demult, aici era tot un sat mare, cu mulţi locuitori. Acum îşi doreşte o nouă identitate…se vrea, pe lângă un tărâm al istoriei și al vinului, un loc în care omul modern să se simtă în largul său.

Localnicii s-au mobilizat imediat. În fiecare an se organizează „Requena Shopping Night”şi au creat un site oficial al satului pe care sunt promovate toate muzeele şi locurile ce te invită să petreci ore liniştite în mijlocul naturii.

Cum era firesc, nu sunt lăsate la o parte poveştile cu fantomele Requenei care se mai plimbă încă în interiorul unui grandios hotel abandonat, bineînţeles și al unui vechi teatru care, uneori, are şi rol de cinematograf.

Imediat după ce intri în Requena, mercurul din termometre scade cu cel puțin 5 grade…şi nu e din cauza fantomelor. Pe timpul iernii, în această zonă, se nasc cele mai multe știri în care se spune despre mașini înghețate și temperaturi extrem de scăzute pentru peninsula iberică.

Aceasta este Requena, locul unde luna august are gust de struguri şi viața are culoarea verde…de la vii.

Requena_cramavalencia8

Aici se află una dintre cele mai vechi crame din Valencia care poate fi vizitată, Pago de Tharsys şi care este, deasemenea, promotoarea acestui tip de turism.

Ana Suria, directoarea acestei crame, spune că „este o experiență enologică care implică apropierea oamenilor, de cultură și vin”, iar vizitatorii se pot bucura de oferta turismului rural şi de produsele agricultorilor zonei.

Vinăria și plantația sunt departe de oraș, poate de aceea strugurii sunt atât de gustoși, iar oamenii care le vizitează, atât de liniștiți.  Pago de Tharsys este cea mai populară cramă din Requena. În timpul unui an, aici vin aproximativ 20,000 de turiști.

requena_crma_valencia

În procesul de creare a vinului sunt diferite etape care acum se parcurg cu ajutorul tehnologiilor moderne. Am aflat că procesul de distilare este cel mai important…în timpul lui se decide soarta licorii.

Requena_cramavalencia1

În funcție de calitatea strugurilor, vinul este trimis înspre îmbuteliere și conservare în butoaie. În funcție de timpul de conservare, el va fi recunoscut ca un vin tânăr, vin de masă, vin de calitate, de calitate superioară sau rezervă.

Tot aici se produce Cava. Practic, este vorba despre același proces de fabricare ca al şampaniei, doar că poartă numele regiunii spaniole.

Requena_cramavalencia2

În magazinul cramei Pago de Tharsys, locul unde se termină toate vizitele ghidate, se găsesc şi băuturile cele mai ieftine, dar şi sticlele de Cava, cel mai scump produs. O sticlă ediție specială, cum este cea din imagine, poate depăși prețul de 40 de euro, însă…merită!

Requena_cramavalencia3

Tot la finalul turului, vizitatorii au parte de o sesiune de degustare a vinului, fie în interiorul restaurantului, fie pe terasa acestuia. Licoarea roșie este asezonată cu produse tradiționale, un deliciu ecologic făcut în casele ţăranilor din Requena.

Dar, cel mai renumit produs al cramei este cava cu ciocolată cu lapte…turiştii ştiu de ce!

Requena_cramavalencia4

Mai Multe

More article