Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariRENUNȚĂRI mici pentru CUCERIRI mari

RENUNȚĂRI mici pentru CUCERIRI mari

Îți mai amintești senzația aceea pe care o ai atunci când cari ceva greu, chiar și pe o distanță scurtă, cea care îți cauzează amorțirea degetelor, dureri de brațe și spate?!

Acea amorțire, deși temporară, te face să te întrebi, dacă, tot ce este în acele sacoșe, merită efortul și disconfortul creat.

Anul Nou poate da senzația de ușurare pentru că am lăsat în urmă ce a fost.

Dar ce se întâmplă cu bagajul nostru care, odată cu acest restart, va începe să se îngreuneze?!

De mici, suntem învățați să tot cărăm și să târâm după noi diverse bagaje, iar cele de care nu ne descotorosim, se transformă în niște geamantane greoaie și apăsătoare.

Cărăm trecut, cărăm amintiri-adesea pe cele neplăcute, ce a făcut și zis vecinul despre noi, ce nu ne-a împărtășit cel mai bun prieten, invidia asupra realizărilor altora, frustrarea că nu ne mobilizăm să transpunem în realitate visuri, preocupările pentru acțiuni care poate că nici nu se vor întâmpla, grijile că nu avem destul, fricile altora, ce ne fac pasul să încetinească și cuvintele grele ale unor persoane, care ajung să ni se tatueze în timp, pe membrana sufletului.

Suntem obișnuiți să credem că RENUNȚAREA este egalul PIERDERII, dar, dacă am descoperi că poate fi exact opusul?!

Prin ancorarea în aici și acum, putem să ne facem un bine, atât pentru a ne ușura spiritul și bagajul emoțional, dar și pentru a contribui la bunăstarea altora.

Adesea, uităm de binele colectiv și preferăm să ne concentrăm atenția doar pe ceea ce suntem și facem noi, fără a ne deschide ochii laaarg către lume și semeni.

Faptul că nu intervenim în cotidianul nimănui este percepută ca o chestiune de respect. Dar, dacă ai ști că societatea poate deveni mai bună, doar prin aruncarea unui ochi asupra nevoilor celor cu care interacționezi, te-ai mobiliza să o faci?

RENUNȚAREA la a crede că nu ai niciun impact asupra celor din jur, te face să devii un CUCERITOR-al unor pământuri noi, neumblate.

RENUNȚAREA la ceva înseamnă CUCERIRE

Prin simpla renunțare la cantitatea artificiilor de sărbători, arătăm animalelor compasiune și iubire pentru protecția și simpatia oferită.

Prin renunțarea la orgoliu, reparăm o relație ce e pe cale să se deformeze.

Prin renunțarea la o felie din cozonacul tău pentru niște copii ce nu îi cunosc gustul, te face să cucerești suflete.

Prin renunțarea la acumulare de bunuri în manieră excesivă, îi oferim planetei un răgaz.

Prin renunțarea la a consuma resurse în manieră inconștientă, doar pentru că statutul social și banii din cont ne permit asta, câștigăm timp și oprim catastrofe.

Prin renunțarea la a mai ține cont de cuvintele ofensive ale unei persoane, poți construi o nouă relație și redescoperi calități pe care credeai acea persoană, nu le poate avea.

Prin renunțarea la a mai aștepta ca o autoritate să vină să ia anumite măsuri, putem redefini colaborarea și armonia.

Gesturile tale contează.

 

Putem face să ne fie renunțarea virtute în acest an?!

 

Până data viitoare, gânduri senine și renunțări, pentru cuceriri.

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)
Articolul precedentCu pași repezi, spre un nou început
Articolul următorCu bebe la 40+

Mai Multe

More article