Cu bebe la 40+

Nu, doamnă, dacă azi, când aţi venit la primul control, împliniţi 43, înseamnă că putem spune că această sarcină o aveţi la 42 de ani. Atunci am realizat cât e de mult va trebui să însemne acest al doilea copil mai ales pentru timpul pe care sper că îl voi avea de petrecut alături de ea.

Dacă privesc acum, în urmă, pare demult. E ciudat cum ştie creierul să ascundă momentele mai puţin plăcute sau cele de epuizare, pe care le trăieşti lângă un bebe mic, mic de tot.

Se spune că după 40 e greu cu copii mici pentru că nu mai ai răbdare. Ei bine, datorită pandemiei sau unui val de fertilitate globală, tot mai multe femei nasc după această vârstă, de cumpănă pentru unii, de criză existenţială, pentru alţii.

Acum, la început de 2022, Ariana a împlinit 1 an şi mă bucur de existenţa ei. 43 este, zic eu, poate cea mai potrivită vârstă pentru prunci. Am trecut cu bine prin toate formele de şcoală, am depăşit orgoliile profesionale, am învăţat că pentru a avea ceva nu trebuie să lupţi, ci să aştepţi … şi multe altele cu care nu o să vă încarc acum memoria. Însă, cel mai important, mi-am însuşit deja două din cele mai importante capitole din cartea Răbdării şi, tot vreo două-trei din Înţelepciune.

E frumos să fii prezent în fiecare moment al vieţii tale, efectiv prezent…şi atât. E frumos să reuşeşti să stergi acele gânduri cu planuri mari, în care te pierzi visând cu ochii deschişi şi să trăieşti fiecare zi cu datul ei. Cel mai frumos este, însă finalul zilei, momentele puţine, înainte de a te lua somnul, în care eşti recunoscător, cu capul plecat şi mulţumeşti pentru bucuria pură, dar şi pentru odihna ce va fi să fie, atât câtă va fi.

Aşadar, Ariana e super agilă, foarte activă şi a ,”furat” toate starturile, chiar şi pe acela al momentului 0 😊. Ne-am obişnuit cu ea, însă nu pot spune că ne-am adaptat, încă. Nu suntem cei mai tineri părinţi, dar suntem recunoscători că nu vom şti ce sunt acelea “adânci bătrâneţi” pentru că vom avea, în permanenţă un suflet tânăr care va creşte energic alături de noi.

Ideea acestei poveşti-bilanţ, la finalul unui an cu un sugar este, de fapt, o încurajare pentru toţi părinţii, care şi-ar mai dori un bebe, deşi sunt trecuţi de 43, 44…şi cred că nu vor mai putea niciodată face faţă unei astfel de provocări.

Se poate şi e frumos; poate chiar mai frumos decât atunci când eram mai tineri şi nerăbdători să devenim importanţi sau măcar semnificativi, profesional. Acum, noi doi suntem cei mai importanţi şi cei mai semnificativi pentru Ariana, iar asta face toţi banii din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mai Multe

More article