Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiPrin deșertul american cu Luminița Cuna

Prin deșertul american cu Luminița Cuna

Am pornit spre Utah, statul brăzdat de canioane cărămizii, presărat de formaţiuni stâncoase ciudate şi imense arcade naturale cioplite de natură de-a lungul a milioane de ani.

Acolo au locuit amerindienii Anasazi înainte de sosirea colonizatorilor europeni.

Ei au lăsat în urmă impresionante structuri, adevărate orase clădite in stanci, majoritatea accesibile doar prin funii si scări. Este teritoriul popoarelor Ute, Shoshone, Navajo.

Aici s-au filmat Diligenta, cu John Wayne, Indiana Jones, Thelma si Louise, Mission Impossible II, Transformers.  Videoclipul Blaze of Glory (Jon Bon Jovi) a fost filmat langă orasul Moab, Utah.

După ce am trecut de pe partea de est în cea de vest a Munţilor Stâncosi prin două trecători la peste 3,000m, am coborât spre platoul deşertic care ocupă mai bine din jumătatea statului Utah.

Primul stop – Moab.

Un orășel de 5000 de locuitori ars de soare și înconjurat de masive pietroase cărămizii de unde am inchiriat barca pneumatică.

Aveam nevoie de ea sa ma ducă prin canioane, asa, vreo 4-5 zile. Am făcut aprovizionarea cu merinde si am pus tabăra într-un canion din apropiere, așa de îngust și de înalt, încât mă simțeam în măruntaiele pământului.

 

 

 

Ultimele postari ale lui Luminita Cuna (vezi toate)

Mai Multe

More article