Poveşti de binePovestea unei altfel de veri

Povestea unei altfel de veri

Să ne luăm un moment să privim puţin pe geam. Ce vedem? Păsărele care cântă, soarele ce străluceşte pe cer, mult verde şi… din ce ȋn ce mai multă căldură.

Vara ne bate deja la uşă şi, ca niciodată, vine la pachet şi cu neaşteptatul. Să o spunem pe aia dreaptă, vara aceasta nu are cum să fie una normală.

Ca niciodată, ȋn faţa noastră se aşterne o foaie albă. Indiferent ce planuri om fi avut fiecare dintre noi, le-am şters, pe rând, pe toate ȋn ultimele două luni. E aproape clar că festivaluri nu vom avea, la resortul din străinătate e mai greu să ajungem iar să organizăm acum un city break ȋn altă ţară pare mai greu decât să ne apucăm să ȋnvăţăm ceva.

Vara aceasta, timpul se ȋmpleteşte cu necunoscutul, iar foaia aventurilor noastre nu se va umple ca altă dată, prin planificare de lungă durată, ci se va umple rând pe rând, ȋn funcţie de clipa prezentului.

La ȋnceput, când planurile mi s-au năruit şi foaia verii mele s-a golit, am plâns. Dar apoi am realizat, de fapt, câte alte oportunităţi ȋmi oferă această nouă filă: de acum aventurile mele vin la pachet cu spontanul, cu noutatea, cu lucruri pe care nu le-am mai făcut până acum şi pe care, poate, nu aş mai fi decis să le fac niciodată, dacă nu ar fi intervenit situaţia asta.

Cred că ni s-a dat o şansă la un restart. Cred că trebuie să redescoperim lucrurile care ne fac cu adevărat fericiţi.

Şi mai cred că nu trebuie să ne lăsăm doborâţi că ni s-au năruit planurile. Hai să ȋncercăm o reconfigurare a traseului. Hai să călătorim ȋn propria ţară şi să-i descoperim frumuseţea, sau să mergem ȋn satele atât de frumoase din jurul nostru. Hai să ne bucurăm de o plimbare prin pădure alături de cei dragi, sau de o duminică petrecută la munte.

Şi, mai ales, haideţi să zâmbim şi să adunăm din vara asta un ȋntreg dulap de amintiri.

Vă provoc!

Mai Multe

More article