Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariPixul care îți salvează viața

Pixul care îți salvează viața

Pixurile, obiecte uzuale care îți pot salva viața.

Toată lumea este familiarizată cu pixurile clasice, însă câte persoane s-au întrebat de ce aceste obiecte au forma pe care o au.

În anul 1991, compania BIC a prezentat un nou design pentru pixurile sale, ceva care a trecut aproape neobservat: o mică gaură apărută în partea de sus a capacului. Această decizie a fost luată pentru a salva viața a sute de copii și adulți în fiecare an.

Copiii mici cunosc lumea prin intermediul gustului. Tot ceea ce găsesc încearcă să mănânce. Acest lucru se întâmplă și cu pixurile care uneori le sunt fatale. Adulților, pe de altă parte, le place să mestece capacul stiloului sau a pixului atunci când sunt în momente intense de concentrare sau în momente de stres și nervozitate. Dintr-o mică neatenție, atât în cazul copiilor cât și în cazul adulților, capacul le poate ajunge în trahee. Această situație a fost luată în calcul de către compania BIC, iar găurile făcute în vârful capacului sunt menite să permită trecerea aerului, în cazul în care acestea sunt blócate în trahee, un timp până când medicii pot intervenii.

Decizia BIC de a adopta această soluția de proiectare a fost susținută de toți ceilalți producători mari de stilouri, în timp ce instituției British Standards a produs o modificare în recomandările sale existente pentru producerea și utilizarea acestui instrument de scris.

Mai Multe

More article