Poveşti de călătoriePe urmele lui Don Quijote

Pe urmele lui Don Quijote

Spania este țara morilor de vânt și a plantațiilor de măslini, unde poți simți cu ușurință spiritul spaniol curat și simplu.

FSEV5850

Don Quijote este unul dintre personajele cele mai cunoscute din lume, iar Castilla de la Mancha este, prin definiție, tărâmul lui. Îl vezi încă de la intrare, este expus în oraș, pe mașini și chiar pe porțile oamenilor.

Cu toate că au trecut mai bine de 400 de ani de la publicarea romanului lui Miguel Cervantes, Ruta lui Don Quijote este foarte populară și extrem de controversată.

Varianta oficială, a Academiei Regale Spaniole, publicată în anul 1780, o confirmă ca fiind cea mai precisă și plauzibilă rută.

Sunt 148 de orașe de-a lungul celor 2.000 de kilometri, care acoperă  un intinerariu extrem de vast prin locurile istorice și emblematice prin care se supune că a trecut Don Quijote împreună cu ajutorul său de nădejde, Sancho.

Fiecare loc prin care se presupune că a pășit acesta, fie doar cu ajutorul panei lui Cervantes, este semnalizat ca atare. În anul 2007 Ruta lui Don Quijote a fost distinsă ca Itinerariu Cultural European, titlu care i-a fost oferit de Consiliul Europei.

Am început călătoria prin a vizita casa lui Francisco Gomez de Quevedo y Villegas. A locuit în satul Torre de Juan Abad. Încp de la poartă, doamna Carmen a început să ne povestească despre el.

Făcea parte dintr-o familie bogată, cu poziție socială, însă a fost mereu un inadaptat al înaltei societăți. Se răzvrătea mereu împotriva regalității, iar sufletul său era între oamenii de rând.

Așa a ajuns în Torre de Juan Abad, fiind expulzat de pe pământul reginei cu mențiunea că pe acea țărână îi este interzis să mai calce.

Asta nu l-a împiedicat să își spună în continuare părerea, iar după ceva timp, a încărcat un car de pământ din La Mancha, care pe atunci nu aparținea casei regale, și tras de câțiva cai a pornit spre curtea reginei. Și-a ținut întreaga pledoarie, din vîrful carului și, astfel, era pe pământ mancheg.

Orice traseu alegi, vei descoperi ceva interesant în Spania. Majoritatea aventurilor s-au petrecut în Castilla de la Mancha. Fiecare drum de aici îți spune despre sufletul și tradițiile acestei regiuni, care a fost adevărata inspirație pentru Cervantes.

IMG_9038

După doar puține ore de vizitat, înțelegi de ce am fost și eu fermecată de minunățiile din Castilla. Peisajele și energia pe care o emană îți taie, pur și simplu, respirația.

IMG_1308

 

Mai Multe

More article