Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariPasiunea pentru lavandă și dragul de cosmetice  

Pasiunea pentru lavandă și dragul de cosmetice  

Ce se întâmplă când se întâlnește o iubitoare de lavandă cu o pasionată de produse cosmetice?

lavanda

Ei bine, din această compoziție chimică a rezultat ”Iubarul”. Sunt convinsă că gândul vă zboară înspre ceva romantic și siropos, însă vorbim despre o gamă de produse cosmetice la baza căreia stă iubirea de frumos și calitate. În spatele produselor finalizate cu ajutorul acestor ingrediente stau doi ani de cercetare și elaborare a unor rețete pentru produse cosmetice autentice și de bună calitate.

Ele sunt Simona Pojar-Persecan și Andreea Costina. Pe scurt, este vorba despre o corporatistă și un inginer biotehnolog.

„Povestea noastră a început separat, eu am fost cu lavanda. Inițial am vrut să fie un hobby, dar l-am exagerat puțin și aveam nevoie să îl transform într-un business care să se autosusțină. Andreea avea și ea o cultură de lavandă și, între timp, a dezvoltat laboratorul de produse cosmetice” (Simona Pojar-Persecan).

Ideea de bază a proiectului a fost crearea unor produse handmade care să provină din sfera meșteșugurilor și să fie ridicate la nivel de știință …produsele cosmetice, de altfel, sunt o întreagă știință. „Nu poți să zici că dacă amesteci trei unturi, ai un produs cosmetic. Iese ceva, însă nu îl poți numi produs cosmetic”  (Andreea Costina).

Inițial, Simona s-a gândit să creeze o asociație a producătorilor de lavandă. Zis și făcut! Dar, cum deja ajunsese la un nivel greu de întreținut, căci erau peste 30 de producători afiliați asociației, a decis să îl predea la USAMV. În cadrul unei întâlniri a asociației, cele două fete s-au cunoscut mai bine și de atunci a început povestea unui parteneriat frumos cu planuri mari de viitor. Simona deja avea câteva produse cosmetice handmade, făcute din lavandă de pe propria plantație, însă ideea de a se extinde și de a crea un brand mai mare le-a surâs amândurora.

„Hand-made-ul nu înseamnă ceva făcut în bucătărie, între două ciorbe și curățenie. Este o producție mică, cum facem și noi. Nu este un brand care să producă în linii industriale, ci câte puțin și de calitate. Nu contează că esti un brand renumit sau Zahra/Iubar. Aceste produse au rețete și proceduri ce trebuie respectate și aplicate cu rigurozitate” (Andreea & Simona).

Imaginea Iubarului vine cu un nou logo, un ambalaj cu totul diferit însă plin de pasiune și profesionalism.

„O să fie produse de lux, gândite special pentru anumiți clienți, cu vârste între 25-50 de ani. O să fie produse cu SPF tot din ingrediente naturale și anti-age. Sunt destinate întreținerii frumuseții, fără factori agresivi și concretizate în gama Iubar care o să conțină creme de ochi,  față, mâini și corp”  (Simona Pojar-Persecan)

Pe termen, lung visurile sunt mari. Fetele doresc o dezvoltare a gamei de întreținere cu produse care să păstreze calitatea superioară.

Pentru a se face cunoscute, fetele au organizat Festivalul de Lavandă, locul unde cafeaua de dimineață avea gustul intens a zahărului cu lavandă, scaunul era un balot de paie, iar muzica de fundal o creau greierii ascunși în lanul de lavandă.

Vă imaginați un masaj cu lavandă într-un cort amenajat la marginea unei plantații de lavandă? Eu bine vă pot confirma că este o experiență care merită trăită. Iar dacă mai adăugăm și niște creme din produse naturale și uleiuri esențiale, avem definiția perfectă a unui weekend de vis.

Cât despre domnițele despre care v-am povestit mai devreme, ei bine, ele plănuiesc și o educare a viitorilor consumatori, prin întâlniri cu publicul țintă și explicațiile aferente.  După patru ani de studiu, șase ani de cercetare la care adăugăm exeperiența în business a Simonei, credem că totul o să fie o reușită.

P.S. După o lună de la testare a primului produs Zahra și anume crema de ochi, vă pot spune că are o textură ușoară, se absoarbe foarte repede în piele, iar pielea rămâne hidratată pe tot parcursul zilei, fără a avea aspectul lucios.

P.S. 2  Aștept cu nerăbdare întreaga gamă Iubar, dar până atunci mă răsfăț cu băi lungi în mireasma biluțelor efervescente cu miros de lămâiță și petale de trandafiri.

 

 

Mai Multe

More article