Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariOm de nimic. Preluare din volumul Povești cu final neașteptat

Om de nimic. Preluare din volumul Povești cu final neașteptat

Eram liber. Soția și copilul erau plecați la bunici, așa că aveam și eu câteva zile liniștite.

O tânără colegă de serviciu îmi făcea mai demult ochi dulci și eu îi răspundeam cu aceeași monedă. Știam că locuiește singură. Am găsit momentul potrivit și i-am șoptit, după ce m-am asigurat că nu e nimeni în jur, că o aștept în fața cinematografului din centru. A fost încântată. Timpul trecea foarte greu și mă uitam tot timpul la ceas. Peste trei ore va fi a mea, o doream atât de mult. În sfârșit, a sosit și ora mult așteptată. Am mai zăbovit câteva minute, lăsând-o pe ea să fie prima la întâlnire.

Pe când socoteam că ar fi ajuns, am urcat în mașină și am demarat. Ea mă aștepta în fața cinematografului, așa cum ne-am înțeles. S-a urcat rapid în mașină, de frică să nu ne vadă cineva cunoscut. Am ajuns la ea acasă. Avea o garsonieră mobilată cu gust, atmosfera era plăcută, te îndemna la dragoste. Mi-a pregătit o gustare, dar eu aveam chef de… altceva.

Așa că, fără altă introducere, am sărutat-o salbatic pe gură, pe sâni, am făcut dragoste pe jos, flămânzi unul de celălalt. A durat destul de puțin; eu am fost de vină. Așa că, în timp ce ea făcea duș, eu am băut câteva pahare de vin roșu, să-mi încarc bateriile. N-o să am eu așa ghinion să mă oprească poliția. Am mai băut un pahar, am făcut dragoste din nou și de această dată a fost mai bine. Spre seară, am plecat acasă. Conduceam foarte atent, nu eram amețit, dar dacă aș fi suflat într-o fiolă, sigur s-ar fi înverzit și polițistul. Am luat-o pe străzi lăturalnice. În fața mea circula un biciclist.

Când m-am apropiat, am observat că era un copil care nu ajungea bine la șaua bicicletei, pedala în picioare.

În momentul când încercam să-l depășesc, copilul s-a dezechilibrat și a căzut. N-am mai putut face nimic, l-am lovit din plin. Am oprit pentru o clipă, cu intenția să-l duc la spital. Mi-am adus aminte că am băut, deși eram nevinovat, poliția m-ar fi acuzat. Am fugit. Am ajuns acasă, am verificat mașina; nu se vedea nici o urmă, am scăpat. Îmi era, totuși, frică să nu fie văzut cineva mașina. Erau doar câteva în oraș de culoare ocru. Stăteam în casă cu luminile stinse și fumam țigară după țigară.

„Ce-o fi cu copilul acela, poate nu-i așa de grav, l-o fi găsit cineva, s-o fi speriat numai?… Dar dacă a murit? Doamne, Dumnezeule, ce-am făcut? De ce nu m-am oprit? Trebuia să-l ajut. Cum am putut face una ca asta? Merg să mă predau! Mi-e frică! De ce să mă predau? Sunt nevinovat, copilul a căzut, s-a dezechilibrat…

Da, dar trebuia să-l duc la spital! Cum am putut fi atât de laș? Au să mă prindă!”

Am adormit. Cineva suna insistent la ușă. M-am trezit buimac, m-am dus să văd cine sună.

– Cine e?

– Poliția!

S-a sfârșit! Am deschis. Doi polițiști se uitau nedumeriți la mine.

– M-ați prins!

– Da, domnule, bine că v-am prins acasă. Fiul dumneavoastră este la spital, când se întorcea de la bunici, cu bicicleta, a fost lovit de o mașină. Din păcate, nu l-am prins încă pe acel om de nimic care a lăsat copilul rănit în stradă. Știm doar că mașina care l-a accidentat e de culoare ocru.

 

Ucu Bodiceanu

Mai Multe

More article