O poveste cu vopsea

Creştem, ne schimbăm şi multe din lucrurile care ne înconjoară nu se mai potrivesc cu noua noastră stare de spirit. În loc să reînoim, astăzi, vă sugerez să reciclăm!

Cum? Simplu! Cu un strat de vopsea oferim o viaţă nouă lucrurilor vechi din jurul nostru şi, astfel, transformăm şi păstrăm obiecte vechi care, uneori, au valoare sentimentală.

Vaza din imaginea de mai sus, am primit-o cadou de la o prietenă acum 16 ani. Nu cred că ar mai recunoaşte-o. Iniţial, era colorată cu galben, albastru şi verde.

Cu doar două straturi de vopsea, dintr-un tub de spray, a căpătat o nuanţă de alb, în armonie cu restul lucrurilor ce îmi decoreză camera. Astfel am reuşit să păstrez la-ndemână o amintire dragă de care să mă bucur zilnic.

Cele două suporturi pentru lumânări nu au valoare sentimentală. Au fost un chilipir. Le-am găsit în urmă cu ceva vreme într-un magazin din cartier. Le-am luat acasă gândindu-mă că le voi găsi un loc, cândva, şi le-a venit timpul.

Acum câteva zile, cu o pensulă şi puţină vopsea albă le-am dat utilitatea pe care o aşteptau, dar şi un loc bine meritat în dormitorul meu.

Aşa arătau ele înainte de stratul de vopsea.

Iar acum îmi bucură sufletul în fiecare zi.

Să faci ceva cu propriile mâini, să oferi lucrurilor dragi din jur o nouă înfăţişare, să transformi ceva vechi în ceva nou, înseamnă pentru mine să creezi şi să exişti, iar împlinirea ce derivă din această preocupare este, în cazul meu, o sursă a fericirii.

Fiţi inspiraţi!

Giovana

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)

Mai Multe

More article