Poveşti de bineModa super alimentelor

Moda super alimentelor

În primul rând, chiar dacă numele ne poate induce în eroare, superalimentele nu sunt acelea care, odată consumate, ne oferă o serie de abilități speciale. Ele de fapt, conțin anumiți nutrienți, proveniți din plante, care sunt extrem de benefici pentru sănătatea noastră.

În momentul de față ele se transformă în pilonii care stau la baza unui mod de viață sănătos, iar aici facem referire la alimente precum chia, quinoa sau ghimbirul.

Cheia unui stil de viață sănătos stă în consumul tuturor alimentelor cu moderație și în cantități optime în funcție de fiecare organism. Abuzul, fie că este făcut în cazul dulciurilor sau a semințelor, nu este sănătos pentru că poate provoca dezechilibre.

Iată câteva dintre superalimentele care nu pot lipsi din dieta ta zilnică:

Quinoa – aceste semințe sunt bogate în proteine, pe lângă faptul că sunt o sursă de fibre, ambele ajutând la o bună funcționare a sistemul digestiv. Este un aliment perfect pentru sportivi, deoarece fiind compus din multe minerale,  acestea ajută la structura musculară și la o recuperare rapidă după antrenamente.

Stevia – este un excelent înlocuitor al zahărului. Pe lângă asta, este un antioxidant puternic, ajutând la menținerea unui organism activ și la controlul kilogramelor.

Ciocolata neagră – veste bună pentru iubitorii ciocolatei. Cacaoa este un aliment bogat în fibre care ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și ca un plus binevenit, este un puternic antioxidant.

Laptele de cocos – perfect pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Laptele de cocos conține hidrați de carbon și proteine, făcându-l alimentul perfect pentru a-ți încărca bateriile în fiecare dimineață.

Kale – acest tip de varză creață are un rol esențial în dieta detox.  Are un nivel scăzut de calorii și este extrem de bogat în fibre, fapt care ajută la purificarea organismului după mai multe excese.

Pentru un stil de viață sănătos trebuie să știți că dieta alimentară și exercițiile fizice merg mână în mână. Superalimentele te vor ajuta în ambele faze pentru ca tu să îți atingi obiectivele.

1 COMENTARIU

  1. Quinoa, laptele de cocos, kale…sunt superalimente adevarate. Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, sunt si sanatoase.

Comments are closed.

Mai Multe

More article