Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiDin culisele unui hobby "cumva" - episodul3

Din culisele unui hobby „cumva” – episodul3

Cu siguranță vă amintiți poveștile transformărilor spectaculoase prin care un trunchi de copac sau o rădacină se metamorfozează sub mâini dibace. Cu un strop de imaginație și cu multă răbdare, cu îndemânare și unelte potrivite, apar ….. opere de artă. E timpul azi, să vă prezentăm cea de-a 3-a poveste marca designdesunique by Liviu Munteanu. Poveștile de azi sunt două la număr și sunt despre nașterea și desăvârșirea unui picior de masă și a unei statuete. Să începem așadar.

Deci…unu.
Se ia un băț și se înfășoară în jurul unui fer.
Nu.
Se ia un fer, se sudează, se ruginește, se lăcuiește și se adaugă un lemn potrivit care a fost în prealabil cioplit, lustruit și lucit.
Se poate și invers, dar totul după gust.
Trăznaia se lasă în soare între etape, să-și facă efectul chimicalele, că-s periculoase altfel. Trebuie echipament de protecție adecvat oricum, că fac urât la contactul cu persoana. N-aș ști să spun de ce, că am și uitat ce am pus la dospit în ele dar am văzut eu că fac urât până să mă îmbrac adecvat cu “umpic” de folie de bucătarie pe mâna cu șprițul și niște mănuși subțiri că-i cald afară.
A, era să uit.
Lemnul trebuie neapărat să samene cu ceva chiar dacă-s numa drăciile din capul tău.

Acuma ce-a de-a doua

Lemn de salcâm – una dintre cele mai frumoase fibre dacă mă întreabă cineva. 

Când o fi gata – Medusa – o să-ți fie frică s-o privești în ochi. 

Pentru cine mai avea dubii că…știu să fac și armuri …
Fabricarea coifului spartan în versiune proprie și probe de statuetă din lemn.

Ei, și acum urmează surpriza…..zilele următoare sunteți așteptați la vernisajul expoziției personale a autorului. Mai multe detalii AICI

Mai Multe

More article