Poveşti de bineMind and soulHrănește-ți creierul! Alimente care te fac mai inteligent

Hrănește-ți creierul! Alimente care te fac mai inteligent

Consumarea unor alimente îți îmbunătățește activitatea cerebrală și te mențin în alertă pe parcursul întregii zile. Conform unor studii realizate de Universitatea De Kyorin, Japonia, aceste alimente consumate dimineața te fac mai inteligent.

Înghețata

Deși nu este recomandată de mulți nutriționiști la micul dejun, studiul a demonstrat că înghețata îmbunătățește ativitatea cerebrală. Cercetătorul nipon a confirmat faptul că, persoanele care mănâncă înghețată la câteva minute după ce se trezesc au o viteză de reacție mult mai mare și o capacitate de procesare a informației extrem de ridicată. Studiul confirmă că alimentele cu o doză ridicată de glucoză activează foarte rapid creierul nostru.

Cafeaua

În cantități moderate, cafeaua este, fără îndoială, un aliment puternic care ne ajută corpul să se trezească în momentele de epuizare. În zilele călduroase, poți să îți stimulezi activitatea mentală cu un Frapuccino.

Fructele de pădure

Nu este nimic mai sănătos pentru corpul nostru decât fructele proaspete. Fructele de pădure îți oferă un aport de energie extrem de important pentru corpul tău, permițând ca activitatea cerebrală să se mențină la un nivel ridicat, iar corpul tău să fie mereu în alertă. Ele conțin o cantitate importantă de nutrienți și vitamine care ajută creierul să funcționeze optim, iar pe lângă acestea au anumite proprietăți care te vor ajuta să îți menții elasticitatea pielii și să previi ridurile.

Verdețuri

Spanacul, frunzele de muștar, macrișul și varza au efecte antioxidante care îți stimulează activitatea cerebrală. Pe lângă toate acestea te ajută la prevenirea pierderilor de memorie.

Ceaiul verde

Ceaiul are un întreg complex de componente care ne ajută să ne menținem sănătoși. Pe lângă acestea, ceaiul verde conține o cantitate foarte mare de antioxidanți care îți ajută creierul în  procesul de regenerare celulară dar te ajută și cu lupta împotriva pierderii memoriei. Dacă îți începi ziua cu o cană de ceai verde, creierul tău o să funcționeze de imediat.

Ouă

Multe studii au demonstrat că ouăle au proprietăți care te ajută să previi sau să combați boli precum demența. Pe lăngă acestea și ele stimulează activitatea cerebrală.

Ciocolata

Ea conține nutrienți extremi de sănătoși care îi oferă energie creierului și stimulează fluxul sanguin.

Nucile

Ele îmbunătățesc activitatea mentală, iar pe lângă acestea conțin calorii extrem de sănătoase care ajută corpul să funcționeze în parametri optimi. Totuși, chiar dacă sunt foarte sănătoase, ele nu trebuie consumate în cantități foarte mari.

Fulgii de grâu

Fulgii de grâu sunt mereu o alegere optimă când vine vorba despre un mic dejun sănătos. Ei ajută digestia însă oferă creierului energia necesară pe parcursul întregii zile. Aceștia combinați cu lapte, fructe de pădure sau stafide îți pot oferi un început de zi delicios și extrem de benefic pentru creierul tău.

Fă-ți singur acum combinațiile potrivite pentru micul dejun!

Mai Multe

More article