Poveşti de bineMind and soulRețeta pentru o duminică perfectă: 27 de pași+Filantropica

Rețeta pentru o duminică perfectă: 27 de pași+Filantropica

Ce-am făcut eu într-o duminică perfectă? Vă dau acum rețeta.

Am citit pe mod „ultra maraton” cartea lui Tibi Ușeriu , 27 DE PAȘI. Timp de 6 ore, fără oprire, pe nerăsuflate, până la capăt, așteptând să o termin și regretând când am terminat-o.

Sigur o voi mai citi încă odată, mai pe îndelete, cu răgazul de a savura fiecare cuvânt.

E o poveste extraordinară. Nu știu dacă e meritul poveștii în sine sau e strălucitoare măiestria editorului, dar chiar nu contează, rezultatul e grozav.

Acum savurez Filantropica lui Nae Caramfil. Revăd filmul cu aceeași placere cu care l-am văzut prima oară. E la fel de actual și din nou constat că la o a doua privire mai remarc noi scene, replici sau momente, toate parcă și mai profunde decât la prima vizionare.

Sunt epocale și pline de savoare sintagmele presărate prin film. Carismaticul „Textier pentru cerșetori” te învață că „mâna întinsă fără o poveste nu primește nimic” și mai mult, că „nu e o rușine să ceri, e rușine să nu primești”.

Sunt cărți și filme care nu au vârstă și care trebuie păstrate adânc acolo în suflet, ca mai apoi să le poți scoate din nou și să te poți bucura de ele. Sunt oricând ingredientul perfect pentru o zi minunată.

 

Alege-ți și tu o carte, sau mai multe, pune-le bine în sufletul tău și scoate-le din nou la lumină atunci când ai nevoie de …. ceva bun.

 

Rețeta pentru Mind&Soul

Mai Multe

More article