EvenimenteHerbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane sau “Oktoberfest-ul Clujului”

Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane sau “Oktoberfest-ul Clujului”

Clujul este un oraş plin de oportunităţi, de frumuseţi, de initiaţive şi de… distracţie. E un oraş care are toate ingredientele pentru a duce o viaţă aproape ca ȋn poveşti – să fim serioşi, să trăieşti ȋntr-un basm is so last year.

Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane debutează azi, ȋn Piaţa Unirii. Ajunşi deja la cea de-a şasea ediţie, festivalul cu nuanţe de Oktoberfest aduce weekend-ul acesta multe activităţi interactive, concursuri şi dezbateri extrem de interesante, pentru toate vârstele.

Atât celor mici, cât şi celor mari, li se pregăteşte un cadru plin de provocări, de informaţii şi de distracţie. Totul este pregătit ȋn aşa fel ȋncât nu aveţi cum să staţi doar ȋn casă zilele astea. Reţeta de anul acesta stă aşa: se iau câteva corturi gigantice şi se amplasează ȋn Piaţa Unirii. Se aranjează totul ca acolo să se poată desfăşura activităţi de recreaţie, distracţie, dezbateri, caravan cu jocuri, dar şi ateliere pentru copii.

Se adaugă trei concursuri atractive, cu premii menite să ȋţi ia ochii: unul cu şi despre fotografie, care te poate ajuta să pleci acasă cu o pereche de ochelari virtual reality; cel de-al doilea poate constitui o adevărată provocare pentru cultura ta generală, dar te poate ajuta să pleci acasă cu un voucher de 2000 de lei, exact la timp pentru Black Friday.

Cel de-al treilea se referă la o tombolă a căror fonduri se vor duce pentru Asociaţia Down -Centrul Educaţional Raluca. Minunaţii reprezentanţi ai centrului vor fi prezenţi cu al lor stand pentru a te ajuta să te ȋnscrii la tombolă, una ce te poate ajuta să câştigi un sejur de şapte zile la mare, pentru două persoane, ȋn sezonul estival 2018.

V-am stârnit oare curiozitatea?

Dacă nu, poate dezbaterile pe care ni le pregătesc organizatorii de la Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (ştiu, e mult… să le spunem după prescurtare: DWNT) alături de invitaţi precum Moise Guran, Dacian Cioloş, Dragoş Atanasiu, Daniel Metz, Emil Hurezeanu şi mulţi alţii, vă vor incita şi mai tare interesul. Se vor trata teme precum aderarea României la UE, dezvoltare, provocări culturale şi multe alte subiecte interesante pe care le puteţi descoperi aici, alături de programul aferent.

Şi dacă tot nu sunteţi pe deplin convinşi, vă mai spun doar ultimul ingredient al reţetei Herbstfest: bere. Şi nu doar una, ci mai multe sortimente mai speciale, inclusiv una originală, de tipul Oktoberfest-ului german.

Dacă nici aşa nu v-am convins, atunci nu ştiu ce aş mai putea spune. Eu sper să ne ȋntâlnim acolo, căci pentru mine, weekend-ul ȋn Piaţa Unirii, la Herbstfest sună tare bine – un ȋnceput numai bun pentru octombrie.

Eu totuşi vă las aici o portiţă spre reţeta festivalului de weekend-ul acesta.

Poate n-oi fi fost eu destul de clară.

Mai Multe

More article