EvenimenteGhibstock X – o aniversare reuşită

Ghibstock X – o aniversare reuşită

Ce-aş putea eu să spun acum? Că mi-a plăcut?

Da, dar n-ar fi suficient.

Am intrat la liceu la un an după prima ediţie de Ghibstock, atunci când o mână de elevi au muncit cot la cot pentru a amenaja grădina şcolii. Am fost pe lângă spiriduşii din organizare la cea de-a doua ediţie, doar privind la ce minunăţii reuşesc să facă doar cu ȋndemânarea şi determinarea lor. Ȋn al treilea an, am vrut să ajut şi eu, atât cât am putut. Ȋn al patrulea, cincilea… şi aşa mai departe… i-am admirat pentru creşterea lor continuă şi pentru câte zâmbete reuşeau să aducă.

Iar acum, proaspăt trecută prin cea de zecea ediţie… sunt mândră de ei.

Esenţa acestui festival nu sunt nicidecum artiştii, deşi ei sunt, ȋntr-adevăr, un mare plus. Dar adevărata valoare a Ghibstock-ului e dată de copiii, elevii, tinerii (spuneţi-le cum vreţi, eu oricum mă simt bătrână) care lucrează zile şi nopţi pentru reuşita lui. Pentru ei, e un loc unde reuşesc să ȋnveţe, mai netradiţional am putea spune, despre munca ȋn echipă, despre faptul că e ok să ceri ajutor, despre cum să iei un gând, un vis, şi să ȋl transformi ȋn realitate. Pentru mulţi dintre aceşti adolescenţi, e şi un mod prin care reuşesc să se descopere pe ei, să ȋşi dea seama ce le place, ce vor să facă, care le sunt limitele şi cum pot să şi le depăşească.

Joia trecută am trecut pe la liceu pentru a vedea cum se desfăşoară pregătirile – şi am avut, ȋntr-adevăr, ingredientele clasice pregătirii unui festival: agitaţie, dat telefoane ȋn stânga şi ȋn dreapta, alergare de colo-colo, copii mai mici curioşi care se apropiau de construcţiile pentru eveniment şi tot aşa. Dar, totodată, energia pe care am simţit-o de la ei nu am prea găsit-o nicăieri altundeva, aşa ȋncât toată ziua de joi am fost un zâmbet.

https://www.facebook.com/Ghibstock/videos/575344079540814/

Oraşul fremăta vineri din cauza Ghibstock-ului. Oriunde m-aş fi aflat, tot aş fi găsit un om care să pronunţe numele festivalului. Surprizele oricum s-au ţinut scai de eveniment: EC l-a adus pe Netsky, CTC au fost la ȋnălţime, Shiver a fost fain, ca de obicei, evenimentul a fost sold-out la un moment dat, iar activităţile, multe, i-au ţinut ocupaţi pe mulţi dintre cei care au trecut poarta liceului. Ce mi-a plăcut tare mult a fost faptul că am văzut oameni de toate vârstele pe tărâmul Ghibstock, lucru ce nu poate decât să mă bucure.

A fost o aniversare de zece ani tare reuşită, Ghibstock! Chapeau!

Sursa foto / video: Komiti / Ghibstock

Mai Multe

More article