Poveşti din ClujClujul vintageFrumusețea sacrificată pentru fericire

Frumusețea sacrificată pentru fericire

În anul 1927, o știre mondenă făcea înconjurul lumii, cu un subiect deosebit: nunta unei tinere chinezoaice dintr-o familie foarte înstărită.

O chestiune care ar fi trebuit să trateze mai degrabă opulența și potența financiară a evenimentului, și totuși, nunta a rămas în istorie datorită unui incident. Mai Ling Wong, fata de 19 ani, de o frumusețe răpitoare și-a mutilat fața, desfigurându-se îngrozitor. Motivul acestui gest nechibzuit a fost oponența părinților de a rupe tradiția și de a-i îngădui o căsătorie cu bărbatul alb pe care îl iubea. Un chinez dintr-o veche familie nobiliară a cerut-o în căsătorie, părinții acceptând cererea acestuia. Îmbrăcată cu cele mai alese mătăsuri, în culoarea roșie a mireselor chineze, Mai Ling a făcut senzație. Cu fața acoperită de vălul roșu, era condusă într-o lectică la templu pentru oficierea căsătoriei.  Mai Ling și-a brăzdat însă cu un cuțit fața în cinci locuri. În momentul în care tânărul soț a dat vălul într-o parte, și și-a găsit mireasa cu fața plină de sânge închegat, s-a îngrozit și a fugit înspăimântat.

Rămasă credincioasă marii sale iubiri, Mai Ling Wong și-a sacrificat frumusețea, într-o lume și într-o perioadă în care automutilarea părea să fie singurul gest de rezistență care putea să-i aducă fericirea.

Dr. Ancuța-Lăcrimioara Chiș
Manager Asociația Clujul de altădată

Mai Multe

More article