Poveşti de bineFii și mai bogat ‒ prin PREVENȚIE

Fii și mai bogat ‒ prin PREVENȚIE

|Cu siguranță sănătatea este mult mai valoroasă decât banul, deoarece când ești sănătos faci banul – Samuel Johnson

Sănătate, bogăție, armonie și fericire sunt baloanele de săpun după care alergăm cu toții. După unele, în mai mare măsură, iar după altele, mai încet și doar atunci când lipsa lor dezechilibrează vizibil starea cotidiană.

Fiind una dintre valorile umane ce nu poate fi achiziționată în toate situațiile cu bani, sănătatea rămâne cel mai de bun preț al nostru.

Nenumărate sunt cazurile în care ajungem la doctori și trăim sentimentul regretului de a nu fi prevenit ceva ce acum, urmează a fi tratat.

Și pentru că mâine nu este decât un cuvânt ce poate fi sau nu transformat în clipă prezentă, haideți să începem de astăzi… Să fim și mai bogați prin acțiunile dedicate sănătății și implicit, prevenției.

|Cei mai fericiți oameni sunt așa nu pentru că ar avea cele mai bune lucruri, ci pentru că știu să aleagă ce-i mai bun din tot ce au. ‒ Albert Einstein

Volens nolens, fiind pasager prin Cluj-Napoca, se mai întâmplă să tragi cu urechea la câte-un cetățean ce animează străzile prin vocea-i ridicată, însuflețit de mesajul pe care îl transmite interlocutorului.

Așa a fost și zilele trecute, când o bunică îi reamintea nepoatei că…nimic în lumea aceasta nu este gratis și că nimeni nu își mai dă interesul cu drag pentru niciunul dintre noi.

Apoi, dintr-o dată, mi-am amintit !

Nu este chiar așa. În această perioadă, cineva s-a gândit la binele nostru, al femeilor, oferind posibilitatea prevenției și aprecierea sănătății.

În acest sens, în cadrul Institutului Oncologic „ Prof. Dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca, vieții i se dă viață, deoarece domnișoarelor și doamnelor li se oferă posibilitatea de a se testa GRATUIT pentru a putea preveni un posibil cancer de col uterin.

Așadar, am dorit să știu dacă gratuitatea unui serviciu vine la pachet cu seriozitate, profesionalism și implicare, așa că am urmat drumul ce duce nu doar la Grădina Botanică, ci și la institut.

Locația, un punct accesibil chiar per pedes din mai multe părți ale orașului, întâmpinarea de către doamna doctor cu zâmbet, multă răbdare, aparatură modernă, profesionalism și dorința de a efectua o analiză cu succes, durata controlului ce a fost acceptabilă, totul decurgând impecabil ‒ iată ce am primit în schimbul prezenței mele.

Și, dacă ar fi să găsesc nodul din papură, pe care nu îl consider un impediment în a nu ajunge la a face un control de rutină Babeș Papanicolau (PAP), este birocrația ce încetinește procesul real al efectuării unei analize ‒ pagini întregi de semnat și completat. Dar, dacă stau să îmi amintesc, și acela, a fost un moment de răgaz binevenit după parcurgerea drumului până acolo.

Persoanele care doresc să beneficieze de acest serviciu pot afla mai multe detalii sunând la numărul institutului, de unde vor primi informațiile necesare.

Cluj-Napoca este orașul ce ne privilegiază adesea cu nenumărate servicii, despre care uneori fie nu știm, fie uităm sau nu ne sunt la îndemâna privirii noastre, tocmai de aceea, vă invit să alegeți ce este mai bun din tot ce aveți și să acordați timp și atenție sănătății, prin fiecare alegere. Așa, veți fi și mai bogați.

Până data viitoare, către sănătate… cu gânduri senine.

Gyorgydeak Patricia

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article