Poveşti de bineCătre bună dispoziție pe RITMURI de JAZZ IN THE PARK la CLUJ-NAPOCA

Către bună dispoziție pe RITMURI de JAZZ IN THE PARK la CLUJ-NAPOCA

Iubim weekend-urile pentru libertatea alegerilor de care dispunem în petrecerea timpului, iar în acest weekend, cu atât mai mult ne vom răsfăța simțurile deoarece între 30 și 2 iulie se desfășoară COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ JAZZ IN THE PARK.

Așa că, în Parcul Central din Cluj-Napoca, locul ce va găzdui artiști și oameni cu energie bună, veți putea petrece timp îmbinând plăcerea ascultării celor 17 trupe și a dansului cu odihna activă ce va putea fi obținută prin participarea la numeroasele activități creative pe care organizatorii le-au pregătit.

COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE JAZZ IN THE PARK este primul mare eveniment JAZZ IN THE PARK din acest an, fiind așteptat un număr mare de artiști din toată Europa, care concurează pentru evenimentul ce va avea loc între 1 și 3 septembrie 2023, în Parcul Etnografic.

Jazz-ul, un tip de muzică ce este adesea asociat cu libertatea, va energiza spațiul clujean și va conecta idei, viziuni, spații și oameni.

Întrucât accesul la eveniment este gratuit, nimic nu ar trebui să stea în calea atingerii unui număr cât mai mare de musafiri care să trăiască experiențe ce vor încânta cele 5 simțuri prin diversitatea și originalitatea momentelor.

|Acest tip de eveniment este gândit ca un eveniment instrument și nu eveniment scop, iar prin ceea ce facem, am ales activarea spațiilor, dorind să dăm valoare adăugată prin această intenție artistică și culturală. ‒ Alin Vaida, Directorul Festivalului Jazz in the Park

Jazz-ul este muzica bunei dispoziții, ce se pliază pe orice categorie de vârstă, iar asta o veți simți de îndată ce pășiți în interiorul Parcului Central și veți remarca ateliere pentru copii, locuri special amenajate pentru duete de instrumente muzicale cu prieteni, diverse ateliere de ritm, mișcare și tobe africane, maraton de instrumente muzicale, concerte de pian și ateliere de muzică pentru copii, precum și alte momente ce contribuie la starea de bine a tuturor.

Meșteri locali vor fi susținuți în cadrul competiției prin expunere și încurajarea din partea organizatorilor de a aprecia produse locale, valoroase.

| Ceea ce facem noi, este să credem în artiști valoroși în care alții poate nu au crezut. – Alin Vaida, Directorul Festivalului Jazz in the Park

 Juriul format din 4 membri va desemna câștigătorul, unul dintre criteriile de jurizare fiind un aspect esențial în legătura artist-public, și anume, conexiunea cu publicul.

|Este esențială acomodarea tinerilor cu viitorul lor artistic, cu publicul, dar și expunerea la diverse contexte, iar noi, prin Jazz in the Park, creăm mediul propice de adaptare la imprevizibil și conectare. ‒ Horea Marc, membru al juriului

Organizatorii pariază pe viitor, dorind să valorifice muzica tinerilor, iar proiectul de anul acesta dovedește o ridicare a nivelului calității, atât prin artiștii prezenți, partenerii implicați, activitățile desfășurate, cât și prin actul de vulnerabilizare de a fi expus într-o manieră originală, aproape de real și esență – bucuria și împărtășirea unui moment în deplină autenticitate.

Jazz …și tu !

Până data viitoare, gânduri senine.

Gyorgydeak Patricia

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article